arakelian

lumea mea, si-a altora.

Dileme arakelienesti – aragaz cu 4 ochiuri

26 Comments


Asta am: o plita de gatit cu 4 ochiuri. Mai mari, mai mici. Din motive de maximizare tiraj hota, folosesc una din pozitii. Rar pe a 2a, cand fierb vreun ibric.

Voi ati folosit vreodata toate 4? ca eu nici cand fierb si ciorba si gemuri nu imi aduc aminte sa fac fata si la nr 3 si 4 …. Parca, vag, in memoria mea  apropiata imi mai aduc aminte ca as fi pus si de un ceai/cafea extra, dar ….

 

26 thoughts on “Dileme arakelienesti – aragaz cu 4 ochiuri

  1. Eu le folosesc pe toate patru.Sau doar trei si cuptorul.Trebuie sa recunosc ca folosesc la maxim aragazul.Asta si pentru ca aproape intotdeauna gatesc trei feluri de mancare,uneori patru.In functie de preferinte.

  2. eu nu, si mai ales vara, gatesc din ce in ce mai putin

  3. Eu cred că ele sunt patru pentru că au mărimi diferite.
    Dilema mea legată de aparatul de gătit e alta: aici am găsit placa vitroceramică, oare există termenul, în limba română? Practic, dacă nu aprind o lumânare și nu umblu la centrală, nu am flacără. Și eu, când le prepar altora pui și am de ars puful/penele rămase cum fac? Umblu cu chibrituri?
    De vinete ca pe la noi preparate m-am lăsat oricum de vreo 8 ani.

    • marimi diferite si la mine. Doar ca sunt 4 si e musai sa le spal pe toate 4🙂
      Eu am plita cu inductie, electrica. Cea vitroceramica nu e si ea electrica, adica fara gaz si fara flacara?

      Cat de parlit o gaina… nu am mai parlit …de la tzara :)))

  4. Da, mie mi se intimpla sa folosesc toate 4. Foarte des 2, chiar 3. De exemplu: 1cartofi, 2 legume pe aburi, 3 carne pe linga. Sau pe una paste pe a doua sosul .

    • 2 si eu. Dar 4 …nu apuc – de obicei nr 3 si no 4 am mainile ce toaca legume pt salate :)). Cred ca 3 si 4 cum spui tu as folosi la salata beuf, dar de obicei acolo toc o parte de legume inainte de gatit, si apoi gatitul lor ia fix 10 min deci nu apuc sa folosesc inca un ochi, ca raman cu anterioul ( ce e deja fierbinte, si refolosesc si apa de la gatit).

      Mai vorbim insa la iarna🙂

      • Azi nu l-am aprins: am facut taboulé. Miine o sa folosesc doar o plita si cuptorul(prajitura).
        Daca stau sa ma gindesc folosesc multe ochiuri in weekend, din cauza mofturilor copiilor. Dar pt papanasi de ex folosesc 2 ochiuri(una pt fiert, una in care prepar pesmetul), plus nr 3 sau 4 daca mai gatesc si altceva.

        • papanasi??

          • De ce papanasi? De-aia fierti. Cu brinza de aici, lasata la scurs intr-o sita 3-4 zile.

            • aaaa…. ce marca de branza iei? sau cum o cheama?
              Eu pana acu facui eu branza… sau luai ceva de la fermier si lasat la scurs.

          • De obicei de la piata fromage de campagne, o pun la scurs citeva zile. Am incercat de la magazin faisselle, dar nu e la fel de buna( Rians). A incercat si fromagerul ( nu stiu cum sa-i zic in romaneste: brinzar?? ca fermier nu-i) meu de la piata sa aduca direct din aia de Rians, dar n-a avut deloc succes si a renuntat dupa o saptamina.

            Altfel daca ai drum pe la magazin polonez, ei au fix cum se gasea la noi pe vremuri: in pachetele paralelipipedice .

  5. N-am plită şi de aragaz, în perioada asta, mă apropii numai când vreau să ajung la geam😀

  6. Noi folosim un aragaz cu 4 ochiuri , vechi , pe gaz. Eu am utilizat toate ochiurile sale,plus cuptorul. In mod obisnuit folosesc numai doua ochiuri , cel mare si unul intermediar. Cel mic si celalalt intermediar le utilizez rar. Cele folosite sunt pe diagonala. Cum aragazul este mic si cratitele mari , cu greu pot utiliza toate ochiurile in acelasi timp.

    • si eu tot cele 2 in diagonala, cel mai mare si cel mai mic. Nici la mine nu incap 4 oale, din motive de spatiu.
      Dar de ce tre sa le spal?😀 A? ca daca imi curge ceva mancare, totul tre sa spal!!!
      La urmatorul decorat de bucatarie o sa iau o plita cu 2 ochiuri: spal mai putiiin !😀

      • Adevarul este ca si eu mi-as dori ceva mult mai modern si performant , insa deocamdata nu stau in casa mea si dumnezeu stie cand va fi asta. Asa ca folosesc ce am…dar cand e cazul , mie chiar imi sunt necesare 4 ochiuri….rar,dar necesare.

        • eu acu is la casa mea, dar nu mai schimb nimic: no more money. Dar daca as schimba, zau ca as trece pe plita cu 2 ochiuri ca ma frustreaza curatatul. Minimalist, am zis.

      • Pai sunt usor de spalat astea 4 ale tale, nu ca ale mele.

        Eu nu vreau ceva modern, as vrea un aragaz din ala cu 5 ochiuri, cum erau pe vremuri…si eventual cu 2 cuptoare. Ceea ce francezii numesc “piano de cuisson”.
        Cuptorul mi-e tot pe gaz si mi-a spus un fost patisier ca patisierii adevarati gatesc cu gaz.

  7. Oh, daaaaaa, am folosit de multe ori toate cele patru ochiuri, dar pe-atunci eram gospodina. De la o vreme, nici n-am mai verificat daca se aprinde. Ma tenteaza sa pun un mileu pe el.😀

  8. Am un aragaz cu 2 ochiuri, fara cuptor, dar folosesc foarte rar ambele ochiuri !

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s