arakelian

lumea mea, si-a altora.

Scrisoare Deschisa catre Ministrul sanatatii

33 Comments


Domnule Ministru,

Federaţia Organizaţiilor Ortodoxe Pro-Vita din România trage un semnal de alarmă asupra proiectului de lege privind vaccinarea obligatorie a copiilor, care urmează a intra în dezbatere publică.Considerăm că decizia care obligă părinţii să îşi vaccineze copiii pune în pericol sănătatea copiilor, este ilegală, neconstituţională şi abuzivă, întemeindu-se pe informaţii false sau tendenţioase.

În luna aprilie a acestui an, când aţi adus în discuţie proiectul de lege privind obligativitatea vaccinurilor, aţi declarat următoarele: „Ne inspirăm după legislaţia existentă în vigoare în Franţa, Germania şi Polonia, întrucât ne apropiem de pragul de vaccinare de 80%, sub care nu putem scădea, potrivit recomandărilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii”.

Această afirmaţie este falsă, aşa cum aflăm din Buletinul Epidemiologic Nr. 34 al Institutului german pentru sănătate publică Robert Koch[1], ediţia din 24 august 2015, în care se arată că în Germania vaccinurile nu sunt obligatorii, ci doar recomandate:

„Vaccinurile şi alte profilaxii specifice sunt doar recomandate, conform Instituţiilor de Sănătate care se bazează pe Regulile date de STIKO, conform art. 20 alineatul 3 al Legii de protecţie împotriva bolilor infecţioase.”

De asemenea, în Germania, accesul copiilor în școli și grădinițe nu este condiționat de efectuarea vaccinurilor, iar părinții care nu-și vaccinează copiii nu sunt amendaţi şi nici nu sunt discriminaţi de către părinţii copiilor vaccinaţi.

În ceea ce priveşte Polonia, aceasta a fost singura ţară din lume care a refuzat, în anul 2009, să achiziţioneze vaccinuri împotriva virusului gripal AH1N1, premierul de la Varşovia acuzând companiile farmaceutice că nu vor să-şi asume responsabilitatea pentru efectele secundare şi solicitând Comisiei Europene o „declaraţie” prin care să îşi asume riscurile vaccinării.[2]

În timp ce premierul Poloniei manifesta vigilenţă, invocând motive legate de siguranţa cetăţenilor şi exprimându-şi neîncrederea faţă de companiile producătoare, românii se îmbulzeau la centrele de vaccinare, înspăimântaţi de afirmaţiile secretarului de stat în Ministerul Sănătăţii, Adrian Streinu-Cercel, care susținuse, în 2006, că gripa aviară va ucide două milioane de români în 5 luni[3]. Acesta soma populaţia din România să se vaccineze, ameninţând atât personalul medical, cât şi persoanele aflate în grupele de risc, care refuzau vaccinarea împotriva virusului AH1N1, că vor suporta costurile tratamentului, în cazul în care se vor îmbolnăvi de gripă porcină.

Amintim că acea vaccinare a avut efecte dezastruoase în lume, vădind imixtiunile oneroase ale concernelor farmaceutice pe lângă factorii de decizie naţionali şi internaţionali, cât şi efectele adverse grave (în special leziuni cerebrale) ale vaccinului Pandemrix. Acesta a afectat peste 800 de copii în Europa, doar în Marea Britanie plătindu-se 60 milioane de lire despăgubiri în urma unui proces câştigat de 60 de victime ale acestui vaccin.[4]

Aşadar, modelul legislativ după care se inspiră ministerul pe care-l conduceţi în ceea ce priveşte vaccinarea forţată rămâne cel al Franţei, singura ţară din UE care menţine politica vaccinării obligatorii împotriva difteriei, tetanosului şi tusei convulsive. Însă, conform Institutului Naţional Francez pentru Prevenţie şi Educaţie de Sănătate, nivelul de neîncredere al francezilor în vaccinuri a crescut de la 10% în 2005, până la 40% în 2010.[5]

Totodată, după cum scrie EurActiv France, în Germania, Marea Britanie, Olanda şi Spania vaccinarea nu mai este obligatorie, deoarece mii de cazuri de scleroză multiplă şi de autism au fost considerate ca fiind urmare a unor vaccinuri.

În plus, trebuie subliniat faptul că întregul efort internaţional de vaccinare în masă utilizează drept justificare teoria imunităţii de turmă sau comunitare (herd immunity). Această teorie este pusă sub semnul întrebării de însemnaţi membri ai comunităţii ştiinţifice mondiale[6], fiind considerată un mit întreţinut artificial şi interesat, dar infirmat de realitatea concretă[7]. Imunitatea vaccinală limitată în timp, cât şi desele nereuşite ale vaccinurilor în a produce anticorpi, dar mai ales nenumăratele epidemii pornite în sânul comunităţilor integral vaccinate spulberă mitul imunităţii de turmă realizată prin vaccinare[8].

Domnule Ministru,

Scăpaţi de sub jugul dictaturii comuniste, românii întrevăd din nou apusul libertăţii. Plătită cu preţul de sânge al eroilor Revoluţiei din decembrie 1989, libertatea românilor este pusă astăzi sub semnul întrebării prin măsuri coercitive, care încalcă în mod flagrant drepturile şi libertăţile garantate prin lege.

Decizia vaccinării obligatorii a copiilor este ilegală deoarece:

 • Încalcă principiul inviolabilităţii libertăţii persoanei, reglementat de art. 23 alin. 1 din Constituţia României prin faptul că simplul act al vaccinării constituie o contrângere a voinţei persoanei copilului, cu atât mai mult cu cât proiectul de lege reglementează posibilitatea efectuării vaccinului fără acordul prealabil al părinţilor.
 • Încalcă dreptul fundamental la educație, prevăzut în Constituţia României, la art. 32, alin 1: „Dreptul la învăţătură este asigurat prin învăţământul general obligatoriu, prin învăţământul liceal şi prin cel profesional, prin învăţământul superior, precum şi prin alte forme de instrucţie şi de perfecţionare.”
 • Încalcă dreptul constituţional la viaţă şi dreptul la integritate fizică şi psihică a persoanei, prevăzute de art. 22 alin. 1 din Constituţia României. Actul vaccinării reprezintă un act medical preventiv, facultativ, fără să existe o garanţie suficientă şi rezonabilă împotriva riscurilor sau reacţiilor adverse ale acestuia, existând posibilitatea reală pentru persoana căreia i se administrează să i se pună în pericol viaţa, sănătatea şi integritatea fizică sau psihică. Din toate cazurile dramatice apărute în presă urmare aplicarii unor vaccinuri si chiar din cuprinsul oricărui prospect de vaccin, rezultă că nu există nici o garanţie împotriva riscurilor sau reacţiilor adverse ale unui vaccin.
 • Încalcă principiului constituţional al dreptului persoanei umane de a dispune de ea însăşi, principiu prevăzut de art. 26 alin. 2 din Constituţia României deoarece actul vaccinării constituie o ingerinţă nelegală în viaţa intimă şi privată a copilului şi în familia acestuia, ÎN MĂSURA ÎN CARE NU EXISTĂ UN ACORD PREALABIL EFECTUĂRII ACESTUIA .
 • Încalcă dreptul la libertatea conştiinţei, consacrat de art. 29 din Constituţia României. În conţinutul oricărui proiect legislativ este obligatoriu să se reglementeze dreptul părinţilor de a refuza administrarea vaccinului din motive religioase sau de conştiinţă (dreptul la obiecţiune de conştiinţă).
 • Încalcă dreptul la ocrotirea sănătăţii şi a dreptului special de protecţie a copiilor şi tinerilor, drepturi consacrate de art. 34 şi art. 49 din Constituţia României, prin faptul că nu se prezintă o garanţie suficientă şi rezonabilă de statul român că prin administrarea unui anumit tip de vaccin unui subiect uman nu i se pune în pericol acestuia viaţa sau integritatea fizică sau psihică.
 • Încalcă convenţiile internaţionale. Obligativitatea unui act medical (vaccin) prevăzut într-o lege este în contradicţie cu reglementările internaţionale privind atât etica şi cercetarea medicală, cât şi profesia de medic în general, reglementări legate de drepturile pacienţilor, consimţământul informat şi obligaţiile autorităţilor medicale.    S-ar încălca astfel Declaraţia de la Helsinki (Art. 3-10, 16-18, 25-32 ), Codul Nuremberg (Punctele 1, 2, 4, 5, 6, 7, 9, 10), Raportul Belmont (Cap. 2, 3, 4, 6), Declaraţia de la Geneva.
 • Încalcă deontologia medicală. Existenţa efectelor adverse grave ale vaccinurilor (întregi clase noi de patologie certificate de studii publicate în literatura de specialitate sau chiar de producătorii de vaccinuri, în prospectul oficial) împiedică posibilitatea stipulării într-o lege a obligativităţii acestora. Deontologia medicală şi jurisprudenţa internaţională nu admit ca rezonabilă nici măcar recomandarea unor acte medicale ale căror beneficii sunt inferioare riscurilor, cu atât mai puţin obligativitatea unor proceduri dovedite dreptpotenţial periculoase şi controversate în ce priveşte eficienţa. Astfel, în literatura ştiinţifică medicală se menţionează faptul că vaccinurile pot provoca: boli autoimune[9][10] [11], boli neurologice[12], autism[13] , encefalită[14], diabet(tip I)[15], sindromul morţii subite a sugarului[16] şi alte afecţiuni grave[17]. Aceste afecţiuni postvaccinale au fost certificate şi de instanţe judecătoreşti sau medicale, iar producătorii responsabili puşi să plătească despăgubiri victimelor[18], aproximativ un milion de dolari pe caz[19].
 • Încalcă Legea drepturilor pacientului 46/2003 care prevede, la cap. 3, art. 13, că „pacientul are dreptul să refuze sau să oprească o intervenţie medicală asumându-şi, în scris, răspunderea pentru decizia sa.”

Cu încrederea că veţi avea în vedere aspectele mai sus argumentate, vă asigurăm, DOMNULE MINISTRU, de întregul nostru interes pentru promovarea transparenţei şi independenţei decizionale în ce priveşte politicile de sănătate publică.

FEDERAŢIA ORGANIZAŢIILOR ORTODOXE PRO-VITA DIN ROMÂNIA,

vicepreşedinte Dr. Christa Todea-Gross

Vedeţi şi: DEMENŢA cu vaccinarea forţata. Trei documentare despre mafia farmaceutică spulberă “argumentele” dentistului Bănicioiu “Mengele”. CARTE PDF: VACCINURILE – PREVENŢIE SAU BOALĂ

Note:
[6] Tetyana Obukhanych, Ph.D.in Imunologie – Herd Immunity: Myth or Reality? Can Mass Vaccination Achieve It? : http://vaccinechoicecanada.com/about-vaccines/general-issues/herd-immunity/herd-immunity-can-mass-vaccination-achieve-it/
[7] Dr. Russell Blaylock, Ph.D. – The Deadly Impossibility Of Herd Immunity Through Vaccination : http://www.vaccinationcouncil.org/2012/02/18/the-deadly-impossibility-of-herd-immunity-through-vaccination-by-dr-russell-blaylock
[8] Catherine Diodati – Vaccination-Utilitarianism &Herd Immunity, din Immunization: History, Ethics, Law and Health : http://vaccinechoicecanada.com/specific-vaccines/measles-mumps-rubella-vaccine/rubella-vaccination-utilitarianism-herd-immunity/
[9] Yehuda Shoenfeld, Nancy Agmon-Levin -„ Autoimmune/inflammatory syndrome induced by adjuvants”, Journal of Autoimmunity, 2010;3:1-5
[10] Agmon-Levin N, Paz Z, Israeli E, Shoenfeld Y. -„Vaccines and autoimmunity”, Nat. Rev. Rheumatol., 2009;5(11):648-52
[11] Adam Austin, Angela Tincani, Shaye Kivity-“Transverse myelitis activation Post-H1N1 immunization: a case of adjuvant induction?”, Israel Medical Association Journal,vol.17,febr.2015
[12] Grose C, Spigland I.-“Guillain-Barré syndrome following administration of live measles vaccine”- American Journal of Medicine, 1976 Mar;60(3):441-3
[13] Young HA, Geier DA, Geier MR. -“Thimerosal exposure in infants and neurodevelopmental disorders” – Journal of Neurological Sciences, jurnalul oficial al World Federation of Neurology, afiliat OMS, 2008
[14] Avinoam Shuper – “Suspected measles-mumps-rubella vaccine-related encephalitis”- Scandinavian Journal of Infectious Diseases, sept.2010
[15]   Harris Coulter, Ph.D.- “Childhood Vaccinations and Juvenile-Onset (Type-1) Diabetes” , 2005
[16] Prospectul oficial al vaccinului DTP produs de Tripedia, la pagina 11, la sectiunea Reactii adverse: http://www.fda.gov/downloads/BiologicsBloodVaccines/Vaccines/ApprovedProducts/UCM101580.pdf
[17] e. g. prospectul vaccinului Priorix produs de GSK, sectiunea despre reactii adverse: http://gsk.ro/Produsele-noastre/Vaccinuri/232/Priorix.aspx
[18]   Vaccine Court Awards Millions to Two Children With Autism: http://www.huffingtonpost.com/david-kirby/post2468343_b_2468343.html

Sursa: Ziaristi Online

33 thoughts on “Scrisoare Deschisa catre Ministrul sanatatii

 1. Am și io doo întrebări:
  1. Tu ești pro ori contra? Și dacă tot ești, la ce?
  2. Cînd erai mică, ți s-a făcut vaccine?

  • contra obligativitatii. Suntem un stat democratic, vreau sa pot alege schema mea de vaccinare.

   Cand eram mica mi s-a facut, si mie si vecinului (coleg de scoala). 3 de tbc fiecare. Vecinul insa…. e bolnav de TBC, pensionat deja.

 2. De ce sa obligi pe cineva sa accepte o profilaxie (indoielnica)? Pai atunci sa-l obligi si sa se spele pe maini dupa ce foloseste wc-ul, sa nu mai fumeze, sa nu consume alcool si Coca Cola, sa nu manance caramele, sa nu stea la calculator mai mult de 2-3 ore zilnic, sa poarte doar sosete si budigai de bumbac, sa faca zilnic sport si dus, sa nu poarte pantofi cu toc si pantaloni cu talie joasa, sa ia contraceptive si sa nu faca copii handicapati si fara viitor, sa nu tuseasca in public, sa nu scuipe pe strada, sa nu foloseasca pasta de dinti cu fluor, sa aibe 23 de grade in camera, sa nu bea apa infestata, sa nu locuiasca in orase murdare si poluate, sa nu…, sa nu…! Atunci o sa fiu de acord si cu vaccinarea obligatorie fiindca toate celelalte reguli de profilaxie le-am adoptat.

  • 18 grade in camera. Asa e la Bruxelles recomandare. Si cand dau epidemii de viroze se recomanda sa mai scadem temp.

   Eu veau sa ii oblige pe toti romanii cu IMC > 30 sa manance pe jumatate si sa mearga si pe jos. Si sa nu se puna caciulite la copii in case :))))))))))))))))

   Si sa nu te mai iei de calculator ca azi am stat 9 ore la munca; si uite ca de 2 ore tot aici sunt 🙂

   • Cam nasol in Occidentu’ vostru: stati in frig, fara caciulite, mancati pe jumate cat noi, nu mergeti cu masina si va mai stricati si ochii in calculator! Deci e musai sa va vaccinati, bre, altfel nu va vad bine! 🙂

 3. Asta mi-a plăcut:

  Citat:

  Decizia vaccinării obligatorii a copiilor este ilegală deoarece:
  [….]
  Încalcă dreptul fundamental la educație, prevăzut în Constituţia României, la art. 32, alin 1: „Dreptul la învăţătură este asigurat prin învăţământul general obligatoriu, prin învăţământul liceal şi prin cel profesional, prin învăţământul superior, precum şi prin alte forme de instrucţie şi de perfecţionare.”

  Tipic mioritic.
  Mai lipsea mențiunea de drept la pupat moaște și icoane.
  ………………………………..
  Acuma eu înțeleg că voi nu vreți să vă vaccinați; voi înșivă, ori pe ăia mici – care-i are.
  Problema – așa cum se vede din cotețu’ meu – e că voi aveți o viziune deformată despre “democrație”.
  Democrația nu înseamnă “facem fiecare ce vrea” – cum e cazul în democrația mioritică.
  Democrația nu înseamnă regula de trei simplă – unde majoritatea dictează și minoritatea se supune.

  Democrația vestică curentă reclamă supunere la legi, decrete și recomandări emise de entități nebuloase – aka – “așa s-a decis la Brucsel!” ori “așa a zis curtea constituțională UiE!”

  Ceea ce rezultă în vechea vorbă:

  “Nu știi?
  Te-nvățăm!
  Nu poți?
  Te-ajutăm!
  Nu vrei?
  Apăi… TE FORȚĂM!”

  Cam așa stau lucrurile în COMUNITATE. Că d-aia-i zice COMUNITATE.
  De la vaccinat la primitu’ de migratori și de la corectitudinea politică la alimentație săntoasă.

  Ca să citez: “18 grade in camera. Asa e la Bruxelles recomandare.”
  Pariez că cine a făcut recomandarea nu stă cu pulovăru’ pă el/ea – la opșpe grade.
  18 grade e frig, băi TATĂ! Nu poți să stai să citești o carte, tre’ să te miști constant, să bați din palme și să tropăi.
  Ori să stai în bucătărie, cu aragazu’ pornit… că cică sanchi, gătești!
  N-am văzut filmulețe cu parlamentu’ ioropean înfofolit – sunt destul de lejer echipați ca țoale – mai ales femeile.

  Și faza cu căciuliță-n cap – aia e musai!
  Dacă-l trage corentu’ pă mititel?

  • democratia inseamna si libertatea de a alege si de a studia. De ex. in Be pot alege intre scoala si homeschooling si pt asta aleg rational. La fel intre a vaccina si a nu vaccina. Intre a trai si a nu trai (eutanasiere). Intre a refuza si accepta un tratament. Intre a tzipa la 10 seara + primi amenda grasa si a tace cuminte 🙂 . In Ro multa democratie e vazuta ca haos si manipulare prin frica si coruptie (vezi cata publicitate este si cate farmacii sunt la fiecare colt de strada)
   Apoi m-a impresionat ce au facut importatorii contra institutul cantacuzino:: mai intai i-au blocat productia de vaccinuri antigripale (vaccinuri ce erau IEFTINE, proaspete!!!, si fix pe virusii colectati in ultimile luni din Romania). Apoi i-au inchis si ramura de vaccin TBC (costuri de productie = 3 lei), si acum se aduce unul din Danemarca (costuri – nu stiu, dar te las sa investighezi), dar iti zic ca D. e tara care nu vaccineaza cu asa ceva, si vezi numarul de copii de 1-2 luni internati cu tuberculoza ganglionara. Ultima data cand am fost la Budimex doctorul a spus ca avazut peste 60 cazuri in cursul anului – si asta anumai in Bucuresti…

   Eu recomand cititul. Eu am citit intai prospectul la vaccinul antigripal + vaccinul anti pneumococic, apoi cerut la centrul medical sa imi verifice fisele daca am vreo gripa sau infectie cu pneumococi cumva inregistrata in ultimii 10 ani (eu nu imi aduc aminte dar na, mai sunt si eu senila) si decis ca nu.
   Apoi vazut de scaderea vaccinarii contra rubeola rujeola la sub 70% din populatie in ultimii 3 ani si am cautat statisticile WHO. No shit, uite ca putem traim mai bine si fara vaccin.
   Apoi m-am dus la americani pe site-ul de pediatrie. America are 20% din popualtie fara niciun vaccin si totul e in crestere (in 2004 erau cam 10%, acum a sarit de 20%). Si m-am uitat apoi la cifrele de boli in ultimii 10 ani.

 4. si dormitul la 18 gr e super ok. Conserva creierii si dormim tun. Noi stam seara la 20 gr si citim/pe net dar cand adorm mai aerisesc si am incalzirea inchisa. Deci nu plover. Daca sunt franta de oboseala mai trag o patura ca atunci simt frigul dar oricum adorm. Asta e si prin spitale / institutii (singurul care se vaicareste e sclifositul de coleg ce are maieu si tricou pe sub camasa si zice ca il trage curentul)

 5. BLEGOO (impresionat): “Apăii… cum le zici d-ta bobocule… mai rar!”

  Am însă o problemă cu comparația între școală și vaccin.
  Școală de stat, școală particulară ori școlit acasă – ori ce-o mai fi – sunt alegeri “pro”.
  Adică, alegi cum să faci, dar nu poți alege să NU faci.
  Să nu faci școală adică.
  Vrei-nu vrei, bea Grigore aghiazmă!
  Obligatoriu!

  Acuma… dacă-mi dai un exemplu de alegere DA/NU – la nivel de societate, e altceva.
  Mersul la cinematograf (sau nu) nu face parte din alegere la nivel de societate – e la nivel individual.
  Poți să alegi să mănânci carne sau nu, să te duci la biserică de Paști sau nu, să dormi la răcoare sau nu.

  Dar nu poți să-ți vinzi copiii la piață ori să nu-i dai la școală.
  E musai.

  Eutanasierea… iarăși, e la nivel individual.
  O faci ori n-o faci.
  Dar nu ești obligat s-o faci – cum ești obligat să faci școală…

  Sigur, măgării se fac la nivel de industrie farmaceutică – dar ce-are asta cu vaccinarea?

  Vaccinarea obligatorie tinde spre 100% – fie că vrei, fie că nu vrei. Statul și guvernul are nenumărate metode de a te forța:
  http://www.infowars.com/supreme-court-says-mandatory-vaccinations-dont-violate-childrens-constitutional-rights/

  Nimeni nu contestă că există accidente în procesul de imunizare – reacții adverse, etc.
  Procentual însă, numărul e neglijabil.
  Autismul cauzat de vaccin?
  Daa, sigur… https://en.wikipedia.org/wiki/MMR_vaccine_controversy

  Da’ hai să te-ntreb ceva ipotetic.
  Să presupunem că mâine se inventează un vaccin care saltă IQ-ul oricui – copil, adult – nu contează – cu 30 de puncte.
  Ce faci?
  🙂
  Alegi să fi mai deșteaptă ori să rămâi mai proastă?
  Știind că majoritatea alege să se deștepte.

  Acu’ să te văz…

  • te contrazic, scoala nu e musai in multe tari. In Ro este doar o declaratie, nu e nicio politie sa se duca sa oblige tiganii sa mearga la scoala!!! de aceea avem atatia analfabeti. Dar in Germania este, se implica protectia copilului. In Belgia se face homeschooling si nu, nu e nimeni sa verifice ce face copilul: eu pot sa declar ca am unde face si ca ma ocup si ca am 1-2 cadre ce se ocupa, primesc programa si asta e. Ce fac acolo e treaba mea – stiu copil pregatit ca la 16 ani lua bac-ul si intra la facultate. La fel si in toate statele din SUA unde am verificat eu (posibil sa fie in toate, am verificat numai cateva state, si cateva scoli) – scolile private accepta asta dar daca la 18 ani nu dau examenul final nu e nicio problema: NU E NIMENI OBLIGAT.
   In Franta si Spania si Canada si Australia e diferit: homeschooling e pana la 10/12/16 ani (la Canada nu mai stiu) si se face sub coordonarea unui cadru didactic, caruia i se trimit periodic proiectele, temele, inregistrari audio etc. La final exista o evaluare (depinde de tara, de programa, de varsta) si cu asta copilul poate fi inregistrat intr-o scoala obisnuita si poate sa se inscrie la examen de o facultate.

   Cat despre chestii medicale obligatorii fata in fata cu legea, gandeste-te ca castrarea chimica pt pedofilii si violatorii ce recidiveaza nu a putut fi introdusa in jumatate din tarile europei pt ca nimeni nu poate fi obligat sa ia un tratament chimic.

   Despre autism nu zic nimic. Nu sunt in masura. Am avut contact cu 3 copii, am participat la sedinte de terapie, am avut mame plangand in fata mea. Nu pot sa zic nimic, mi se rupe si acum inima cand ma gandesc. Completare insa e remarca dr chinezoaica ce mi-a zis ca cu introducerea chimicalelor si vaccinurilor multiple in asia adhd, autism, si inca 2 boli ce nu le mai tin numele a crescut de cateva mii de ori.

   Dar daca se inventeaza miine un vaccin sa sara IQ-ul, eu o sa astept 50-80 ani sa fie suficient testat si sa vad anual ca lotul de 100 mii de oameni injectati are IQ cu 10% mai mare si atunci il fac. A, ghici ce: niciun vaccin nu are teste din astea. Am cerut la Comisia Europeana sa mi se dea testele de inregistrare a functionalitatii vaccinului: mi s-au zis ca sunt doar cele din anii 1970. Nimic dupa.

   Vaccinarea scade in mai toate statele educate. In Congo de 20 ani se vaccineaza in masa si mortalitatea infantila e la fel de mare: 50% …. nicio evolutie.

   • Arakelian.
    Hai să fim serioși, ce fel de argumente sunt astea: “în Ro e doar o declarație”… ?
    Ești femeie-n toată firea, ce dreaq’!

    Zice legea că e obligatoriu învățămîntul în Belgia?
    Da ori ba?
    Nu veni cu argumente “nu mă verifică nimeni” ori “eu pot să declar” – unde implicit urmează “da’ fac ce vreau”.
    Astea-s fușerisme – nedemne de o cetățeancă pă planeta Arrakis!

    Sigur, în State nu ești obligat să-ți iei examenul de absolvire.
    Dar ești obligat să faci școala – cîtă vreme ești minor.
    Nu te duci la școală?
    Haț! Puliția pe tine…

    Citat:

    “…dar daca la 18 ani nu dau examenul final nu e nicio problema: NU E NIMENI OBLIGAT…”

    Desigur; încearcă însă să te înscrii la facultate fără diplomă de liceu ori GED.
    Poate la Spiru Haret – că au și ei d-astea. Da’ costă bani.

    Ia încearcă tu să ții copilul acasă… că-l înveți tu !
    Să vedem cum cade uafălul belgian… cu fleoșc ori cu pleosc.
    Cu meliția la ușă ori cu avocatu’ la tribunal?

    Am menționat chestia cu autismul deoarece e citat de români ca adevăr biblic.
    Ți-a zis ție o chinezoaică că a crescut bolile în Asia de mii de ori după introducerea chimicalelor și vaccinurilor multiple?
    Muoamăă… ce chestie!
    CARE CHIMICALE MAMI?!?
    CARE VACCINURI MAMI?!?
    Hai, pă nume și numere.
    Și pe sursa de informație.
    Pe țări, pe județe și căprării.

    Congo, hă?
    Acolo se face injecții cu plumb de 7.62×39 mm de când au plecat belgienii…

    Bre.
    Io nu-s nici contra, nici pro.
    Doar am remarcat ceva găuri în argumentația ta și am zis să latru nițel.
    Mă știi… latru da’ nu mușc.

    În realitate, orice stat/guvern are interes major în învățămîntul obligatoriu – la fel ca și în programul de vaccinare contra bolilor contagioase.
    Nu poți să te uiți la mine și să zici senină că “nu-i așa”.

    ADD/ADHD…
    Sigur, se descoperă o boală nouă la fiecare 5 minute.
    “Attention Deficit Disorder… Attention Deficit Hyperactivity Disorder…”
    Pariez pe ce vrei tu că ai suferit de boala asta TOATĂ copilăria – că nu mai știau părinții ce să mai facă cu tine.
    Pe vremuri… se trata cu nuiaua ori cureaua. Copilul învăța să-și controleze impulsurile (firești, dealtfel) generate de procesul de creștere. Acuma… zice pisichiatrii că e boală grea; copiii suferă de ea; și trebe tratați cu chimicale noi, proaspăt inventate:
    Citez:

    Vyvanse (lisdexamfetamine dimesylate) and Your Child
    Vyvanse was shown to improve attention and reduce the symptoms of hyperactivity and impulsivity in children ages 6 to 17 with ADHD. In kids ages 6 to 12 with ADHD, Vyvanse provided ADHD symptom control throughout the day and into the evening.  Vyvanse is not for weight loss. It is not known if Vyvanse is safe and effective for the treatment of obesity.
    Clinical Trials
    Studies in Kids (Ages 6 to 12)
    In one study in kids ages 6 to 12:
    When taken at 7 am, Vyvanse provided ADHD symptom control at 8:30 am.* 
    Vyvanse demonstrated ADHD symptom control throughout the day and into the evening — even at 8 pm.* 
    *Based on Swanson, Kotkin, Agler, M. Flynn, and Pelham Deportment Scores (SKAMP-DS)
    In another clinical study in kids ages 6 to 12:
    Parents reported symptom improvement in the morning, in the afternoon, and into the early evening.†
    †Based on Conners’ Parent Rating Scale
    Duration of ADHD symptom control has not been studied in teens.
    Studies in Teens (Ages 13 to 17)
    In one study of teens with ADHD ages 13 to 17, Vyvanse was shown to improve the symptoms of ADHD in a 4-week clinical study.
    Vyvanse was shown to improve attention and reduce the symptoms of hyperactivity and impulsivity.≠ 
    ≠Based on the ADHD Rating Scale IV (ADHD-RS-IV) Total Score
    Who should not take Vyvanse (lisdexamfetamine dimesylate)
    Your child should not take Vyvanse if he or she:
    Is taking, or has taken within the past 14 days, an anti-depressant called a monoamine oxidase inhibitor (MAOI)
    Is sensitive to, allergic to, or had a reaction to other stimulant medicines
    Vyvanse for Maintenance Treatment
    Children (Ages 6 to 17)
    In 2013, Vyvanse was approved by the FDA for maintenance treatment in children (ages 6 to 17):
    Vyvanse is not for weight loss. It is not known if Vyvanse is safe and effective for the treatment of obesity. 
    A study in children with ADHD who took Vyvanse for at least 6 months and whose symptoms were well controlled evaluated the benefit of extended treatment with Vyvanse.
    During the first 4 weeks of the study, children were started on a dose of Vyvanse; the dose was adjusted as needed for the next 20 weeks. After 2 weeks of observation without any changes to the dose, children were randomly placed in 1 of 2 groups: half of the children continued to take Vyvanse while the other half were switched to placebo (sugar pill).
    At the end of the study:
    84.2% of children maintained ADHD symptom control with Vyvanse, compared to 32.5% with a sugar pill.*
    THE STUDY FOUND THAT 84.2% OF CHILDREN MAINTAINED SYMPTOM CONTROL WITH VYVANSE COMPARED TO 32.5% WITH A SUGAR PILL*
    *Treatment failure was defined as ≥50% increase (worsening) in the ADHD Rating Scale IV (ADHD-RS-IV) Total Score and ≥2-point increase in the Clinical Global Impression-Severity (CGI-S) score compared to scores at entry into the double-blind phase.
    Vyvanse (lisdexamfetamine dimesylate) may not be right for everyone
    Your child should take Vyvanse exactly as the doctor tells him or her to take it.
    Before starting Vyvanse and during treatment, tell your child’s doctor about all health conditions (or family history of) including:
    Any previous or current abuse or dependency on alcohol, prescription medicine or street drugs
    Heart problems, heart defects, or high blood pressure
    Mental problems, including psychosis, mania, bipolar illness, or depression
    Circulation problems in fingers and toes
    If your child has any kidney problems. Your child’s doctor may lower the dose
    If your child is pregnant, breast-feeding, or planning to become pregnant or breast-feed, and about any medications (prescription or non-prescription) that your child is taking

    Coada mea… ce să mai zici?!?
    Cam ca aia cu “bipolar”.
    Uneori te simți bine, uneori te simți prost.
    Ejti “bipolar” – tre’ să iei medicamente, ca să te prostească fix la mijloc, între bine și rău, cum bine zicea unchiu’ Nietzsche:
    “Dincolo dă bine… și dincoace dă rău!”

    Hai, gata că am stricat postu’ ăsta cu lătrături contrare.
    Mă duc să mai mîrîi și prin alte locuri.
    🙂

 6. Cea mai severa afirmatie din scrisoarea de mai sus este urmatoarea:
  “[…] în Germania, Marea Britanie, Olanda şi Spania vaccinarea nu mai este obligatorie, deoarece mii de cazuri de scleroză multiplă şi de autism au fost considerate ca fiind urmare a unor vaccinuri.”
  Curios, dar tocmai aceasta afirmatie nu are atasata nici o referinta! De ce? Pentru ca nu exista inca referinte credibile! Daca ar fi adevarat ca miile de cazuri de scleroza multipla si autism ar avea si cea mai mica legatura cu vaccinarea ROR (ca despre ea vorbim aici), aceasta scrisoare deschisa nu ar fi fost scrisa niciodata.
  Pentru cititorii seriosi, recomand:
  http://www.thenewatlantis.com/publications/vaccines-and-their-critics-then-and-now

  • eu am pornit de la statistici:
   http://apps.who.int/immunization_monitoring/globalsummary/timeseries/tsincidencerubella.html ( o examinare sumara arata ca ultimii 3 ani in cadere in Romania, la fel ca si vaccinarea) . Dar si de la rapoartele profesorului universitar Ioannidis http://journals.plos.org/plosmedicine/article?id=10.1371/journal.pmed.0020124 )
   Am trecut si pe la rapoartele americanilor (JAMA – asociatia de pediatrie), si in final m-a lamurit un pediatru batran si activ: orice chimicala are efecte adverse, daca starea corpului este destul de grava atunci bilantul intre bun/rau duce la cazul sa iau un medicament. Apoi am urmarit si fluxul banilor (in industria farmaceutica se invart de 2 ori mai multi bani decat in cea de armament) apoi am verificat bugete: salarii laboranti/chimisti/doctori din cercetare, salarii cei din marketing, fond de publicitate, articole platite, avocati, despagubiri etc.

   Am ridicat din umeri: e un monstru atat de mare cu care nu putem sa ne luptam, doar sa ii ignor ventuzele.

 7. Fiecare ar trebui lasat sa aleaga.

  Daca vaccinurile sunt eficace, nu vad de ce un om nevaccinat reprezinta o amenintare pentru unul vaccinat.

  Asta cu industria farmaceutica e adevarat: in vremea asta de criza ei sunt o industrie infloritoare. Vaccinurile sunt un venit garantat, daca toata lumea se vaccineaza.

  • Pe mine ma deranjeaza obligativitatea. Sunt atatea magarii in romania datorita obligativitatii manevrate prin ministerul sanatatii incat ma sperie ca nu lasa dreptul de alegere. De ex. am o amica, bolnava de mastocitoza (boala rara, 100 de pacienti) si in loc de un medicament ieftin ministerul sanatatii ii ofera alternativa compensata (OBLIGATORIE) chimiostatice!! (de 100 ori mai scumpa o doza).
   Si daca am avut bolile copilariei, de ce sa vaccineze obligatoriu copilul? Sa se ofere si teste anticorpi inainte si dupa vaccin (ar fi mai ieftin de testat anticorpi polio = 120 lei la medicover decat un vaccin anti polio = 300 lei la Medicover).

 8. Ce sa zic? In Franta sun obligatorii difterie, tetanos, polio, altfel nu-i primit la scoala copilul. Insa nu se gasesc DOAR astea 3, ci in combinatie cu altele(cel mai soft impreuna cu tusea convulsiva).

 9. Uite un articol fain care vorbeste putin si despre vaccinuri http://oliviasteer.ro/here-is-the-f-news/

  • o citesc pe sarite pe Olivia steer, pt mine ea e o extremista asa ca uneori ii “mai scapa” detalii. Eu am cautat cifre, am cautat logica, am cautat argumente din ambele parti.

   In continuare nu inteleg de ce unii din jur isi feresc copilul de familia mea. Noi nu am fost raciti de 5 ani, ei sunt din boala in boala. Cine e mai mare pericolul pt turma??

 10. Da, nici o extrema nu-i buna, dar iau partile care mi se potrivesc din ce scrie.

  Isi feresc copilul de familia ta??? Cum adica?

  In Franta exista un site public foarte util(pt mine de ex) apropo de industria de medicamente: te duci si vezi cit a primit un anumit doctor(mese, excursii, etc). Si sunt obligate firmele sa declare. asa am vazut ca pediatra fetei n-a luat nimic. https://www.transparence.sante.gouv.fr/flow/rechercheBeneficiaires;jsessionid=A04DC7284F403E63B837FADA83D47E2E.sunshine-public?execution=e1s1

  • intr-o discutie unde explicam motivele pt care nu am facut vaccinuri antigripale, antipneumococ, anti hpv, anti varicela, anti rujeola a reactionat: vai, esti din aia anti vaccin? Si si-a luat copilul in brate sa il traga de langa mine. I-am atras atentia ca avem ceva vaccinuri dar ca stiu deja 3 copii in scoala ce nu au niciun vaccin si niciun medicament (nu au fost niciodata la medic pt boala)

 11. In ultimii ani mi-am dat seama ca cu cit vorbesti mai putin de tine, cu atit e mai bine. Oricum n-are rost sa le povestesti oamenilor care au opinii diferite, ca sigur n-o sa-i schimbi.

  Mama si-a facut o singura data vaccinul antigripal si a facut o gripa foarte urita atunci. Eu am fost vaccinata BCG toata ziua cind veneau sa ne faca IDR-ul(reactia intradermica), pentru ca aveam zero anticorpi. Daca eram atita de vaccinata de ce n-aveam niciodata anticorpi? Cit despre anti HPV chiar si cei care de regula vaccineaza, sunt contra lui, am citit foarte multe despre el pe bloguri de medici.
  Mi-am luat de la brocanta o carte care pare interesanta, inca n-am inceput-o “Ces médicaments qui nous rendent malades”.

 12. Despre vaccin nu vreu sa discut prea mult..ca ma apuca toate alea..sunt anti si impotriva ..dar cu caldura, ai ai, nu stau fara caldura.
  La bunii mei erau multe grade, cine sa le numere, dar erau multe, erau de la teracota si toti oamenii aveau soba din mos stramos in casa si iarna nu exista ca doar si poate, lumea statea la cald si foarte cald, ba aveau chiar si niste sobe sub forma de pat pe care se dormea, sa vezi ce isi scoteau reumatismul din oase cand se coceau dormind pe soba :)) si ce? zici ca aveau artrita sau alte afectiuni?nici gand!
  Ma bazez pe intelepiunea traditionala cand gandesc ca e bine sa stai la caldura, eu stau la 24 grade, poftim :)) si dorm la 21-22, am caldura din aia buna, de la foc de lemne bune si uscate, am ales in mod special casa pentru soba.
  Ma bazez si pe faptul ca aici lumea sta cam la 20 grade in casa si toti sunt mancati de reumatism si probleme cardiovasculare.
  Acuma nu-mi impun cu forta punctul de vedere dar nici n-o sa cred ca e bine de stat in putina caldura.
  Te pup, Arakelian.

  • aici e umiditate mare (ploua des si mocaneste), influenta oceanului. Asa ca caldura mare combinat cu umiditate duce la dezvoltarea bacteriilor si mucegaiurilor.
   Un dr a spus ca reumatismul e accelerat si in lipsa miscarii – de aici poate acel trecut la unii romani…
   La artrita, una din cauze e inflamatorii, si aici absolut alimentatia face diferenta. Ca o remarca personala, in perioadele de crize inflamatorii mi s)a recomandat sa scot fainoase, zahar, produse de supermarket (desi nu aveam alergii alimentare sau intolerante) – si intradevar m-a ajutat.

   • Dimpotriva, caldura mare combate mucegaiul.
    Stii ca locuiesc pe insula, nu-ti imaginezi cata umiditate e aici si combinata cu cele 20 de grade rezultatele sunt dezastru, toti au mucegai in casa si nu fac fata..inainte de a ne muta aici am locuit intr-o casa unde nu aveam posibilitatea sa facem caldura pe care o fac aici..a trebuit sa arunc o gramada de haine din cauza mucegaiului, am stat in mucegai continuu..pe insula asta cine face cald nu are mucegai, cine programeaza centrala la 20 grade e halit de mucegai.
    In ro la fel, cat nu am avut repartitoare nu am avut pic de mucegai in casa, cand s-au pus repartitoarele si nu se mai incingeau la fel de bine caloriferele (desi le dadeam la maxim) a inceput sa apara mucegaiul in dormitor.
    Caldura combate mucegaiul, mucegaiul se dezvolta doar in umiditate, caldura usuca si nu mai exista umiditate in casa, prin urmare nu mai sunt conditii prielnice pt formarea sporilor de mucegai, de aceea in casele unde e multa caldura aerul e atat de uscat de se pune o olicica cu apa pe calorifer sa produca un pic de umiditate..in aer uscat nu ti se dezvolta nici un mucegai iar aerul il usuci doar cu caldura mare.
    Problema e cand sunt variatii de temperatura, adica daca se incalzesc si racesc peretii constant, asta la cine programeaza centrala pentru cateva ore si apoi o opreste., asta pentru ca se formeaza condens si umiditatea condensului favorizeaza mucegaiul.
    Variatia de temperatura promoveaza mucegaiul.
    Noi in casa in care locuim acum nu avem nici o problema cu mucegaiul si stam la 5 minute de plaja si aici ploua la greu, ca metri cubi cade mai multa apa aici decat in anglia, asta asa ca sa iti dai seama cam cata umiditate exista in zona in care locuiesc :)) toti au mucegai, noi cu 24 grade nu avem :))

    • in Ro am luat-o razna intr-un aprt cu igrasie. Intr-un perete se inflitra apa de ploaie (la noi si la vecinii de mai jos, ca mai sus cica nu) si in interior era jumatate de perete verde. Aeriseam, spalat cu clor, dar nu era suficient: cum incalzeam se depunea umezeala pe geamuri si curgea practic.

     • Peretele era imbibat cu apa si cand venea caldura, apa in contact cu caldura degaja aburi-umiditate, facea condens, iar condensul e ceea ce ii place cel mai mult mucegaiului..cand ai condens nu ai cum sa ai aer uscat..daca nu incalzeai non stop iar se agrava problema prin variatia de temperatura.
      Daca nu poti sa incalzesti suficient casa/camera da, mai bine fara caldura, pentru ca daca caldura nu e suficienta cauzeaza doar condensare care duce la mucegai.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s