arakelian

lumea mea, si-a altora.

Dans

12 Comments


Credeti ca dansatoarea a inteles mesajul cantecului?

Advertisements

12 thoughts on “Dans

 1. N-aş crede. Dar nici la dans nu mă pricep prea mult.

 2. In primul rand cred ca ea danseaza dupa o alta muzica. and muzica e lenta, ea topaie si isi freaca picioarele sau falfaie din maini rapid.E acelasi nivel de arta ca al celor care fac niste pete sau trag linii aiurea, fiindca asta este dupa ei esenta artei moderne. Mie dansatoarea asta imi da impresia unei persoane asupra careia se face un ritual de exorcism si ea… se zbate.

 3. Bizar mod de-a dansa. Oi fi eu mai inculta, dar evolutia dansatoarei imi da un sentiment neplacut. De acord cu sewingzoe.

 4. Cre’ca muzica veche romaneasca este extrem de greu de inteles si mai cred ca nimeni nu i-aexplicat femeii despre ce canta cantecul doamnei Tanase. Asa ca dansatoaei , cred eu , i s-a parut muzica din analele dadaismului si a dansat ca atare….😃
  Ori asa a simtit dansatoarea muzica , ca fiind muzica oligofrena…😲

 5. Doar întreb, nu dau cu parul. Sigur nu e neam cu Zăvoranca?

 6. Eu zic ca pana la urma dansul este un mod de exprimare,asa cum sunt si celelalte arte….un mod personal si subiectiv de exprimare…poate ne scapa noua ceva dar poate ea-fata,a simtit ceva anume de s-a exprimat asa…poate nu intelegem noi(?)

  • eu nu inteleg nimic. E cineva pe aici care intelege? poate ne explica si noua.

   • Eu cred ca textul, pe care noi il cunoastem, nu are nici o importanta, mai ales ca melodia pe care danseaza nu este interpretata de orchestra cu aceeasi intensitate ca Maria Tanase. Este o pala si nesarata adaptare a cantecului romanesc. Singura chestie cu adevarat importanta in aceasta discutie este ca dansatoarea nu sincronizeaza dansul cu melodia pe care danseaza si ca miscarile ei nu sunt dictate de muzica, ci de ceva ce are ea in capul ei, ceva necunoscut publicului. Nu este acelasi ritm, si asta este cel mai important punct, dupa parerea mea. Ai mai pus tu, Cleo, un video cu un balerin rus, care dansa … de parca muzica trecea prin coprul lui si ii dicta fiecare miscare. Individa asta este exact opusul lui. Asa ca nu subscriu la ce scrie Ghemulet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s