arakelian

lumea mea, si-a altora.

Dragi jurnalisti, dragi bloggeri, dragi facebook-isti.

6 Comments


Inainte de a scrie/promova ceva, luati-va 2 minute in plus sa verificati stirea/informatia. Unele sunt hoax si in plus instiga la ura/tensiuni intre oameni si nu ajuta pe nimeni asta.

Advertisements

6 thoughts on “Dragi jurnalisti, dragi bloggeri, dragi facebook-isti.

 1. 1. Cu presa, de asta a noastră, băștinașă, fac vorbire, cine nu s-a lămurit încă despre cum stau lucrurile, dă dovadă de un delay în perceperea realității care l-ar înfuria până și pe un melc. Sunt VARZĂ !!! (de Bruxelles, de-ți pică mai bine 🙂 ) Ultimul exemplu : la o percheziție a DNA-ului la domiciliul unui personaj al cărui nume nu mi-l mai amintesc, este descoperită hârtia pe care era redactat un contract de împrumut între soacra personajului și soția acestuia. Împrumut între mamă și fiică, adecătelea. Contractul datat 2009, suma înscrisă în el, 3 miliarde de lei. Dragii noștri de jurnaliști s-au apucat să conertească suma în euro și paginile presei și benzile galbene cu breaking-news-uri titrau cu litere cât Casa Poporului : „ȘI-A ÎMPRUMUTAT FIICA CU 680 DE MILIOANE DE EURO !!!” Acum să stăm strâmb și să judecăm drept. Cam de cât creier ai nevoie ca să dai pe post sau să publici așa ceva ??? Colac peste pupăză, deși spre prânz lumea s-a lămurit că era vorba de o eroare de denominare și că suma era de fapt de 68.000 de euro, la 24 de ore după ce a apărut prima oară, știrea se lăfăia în continuare, necorectată pe site-ul televiziunii DIGI 24, altfel, nu-i așa ?, una dintre cele mai importante televiziuni de știri din România.
  2. Cine consideră că blogurile sau Facebook-ul sunt surse de informare, e strict treaba lui. N-are decât. Eu unul, îi doresc să aibă parte de noroc în viață, dacă de altele îi clar că nu prea a avut parte.

  • Si eu scriu pe bloguri informatii si informari, dar pentru unele caut explicatii si argumente logice (sau ilogice),iar multe sunt cu linkuri de referinta.
   Poate e si defect profesional, dar eu inainte de a crede si analiza ceva, caut specificatiile si citesc manualul 🙂 (seful ar fi mandru de mine).

   • Blogul este, înainte de toate expresia propriei opinii a „patronului” lui. Pentru a mă convinge pe mine, cititorul YX5793 (vorba Holograf-ului pe vremea când solist le era Cotabiță) că informația pe care tu, unul dintre cele 7 miliarde de subiectivi ai Pământului, este și una corectă sunt necesar a fi cumulate cel puțin două condiții : a) ești cunoscut/ă și lumea te condideră un personaj de încredere și be) timpul te-a ștampilat pe scrieri cu CTC-ul verticalității și-al veridicității, ambele probate și acceptate ca și conduită permanentă.
    Io așe cred.

 2. Ei, na… verificare. Ei nu ştiu cum să dea exclusivităţi şi noi vrem informare. De pe FB se culeg ştiri şi se ajunge la nişte chestii greu de explicat. Dar, parcă nu i-aş numi jurnalişti. Că prea îi murdărim pe cei care, din fericire, încă mai sunt jurnalişti. Puţini dar sunt.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s