arakelian

lumea mea, si-a altora.

Vaccinam ? Cand? Cum? Ce?

8 Comments


-discutie cu dr  Cristina Popescu

Advertisements

8 thoughts on “Vaccinam ? Cand? Cum? Ce?

 1. Nu stiu ce sa zic la intrebarea ta si nu pot da sfaturi pertinente. Nu am avut rabdare sa ascult tot interviul , dar cat am ascultat , mi-a placut punctul de vedere al doctorului Popescu.
  PERSONAL , in afara e vaccinurile ce s-au facut pana la varsta de 7 ani , nu am acceptat alte vaccinuri pentru copiii mei. Si acelea au fost facute pentru ca , exact cum se vorbea in emisiune , nu ii puteam inscrie in sistemul de invatamant romanesc de c***t in care copiii romani merg.
  A , rectificare : o singura data ,sora mea , asistenta medicala in judeteanul constantean , la aceea vreme , ne–a vaccinat , pe mine si pe fiu-meu , cu un antigripal. I-am spus ca a fost prima si ultima data si sa uite sa ne mai intepe pe viitor.Reversul antigripalului de atunci au fost ,cred eu , mutatii extraterestre , in pana mea , caci am bolit si eu si copilul , mai rau decat daca am fi racit normal.
  Ca atare , eu NU sunt pro vaccinare.Si nu mi-am dat acordul pentru nici un alt vaccin , asupra copiilor mei , DUPA ce au fost admisi in invatamantul romanesc.
  Ba mai mult , am fost la un pas sa am o discutie extrem de aprinsa cu medicul nostru de familie , care mi-a spus ca fiica-mea trebuie ( atentie , trebuie) sa faca vaccinul HPV(cred ca am scris corect) , si sa nu ma mai iau , citez , “dupa tampitele alea de mame care habar nu au ce trebuie facut si se aduna ca gashtele sa se puna contra vaccinarii” , ca vaccinarea este foarte normala si foarte buna si unde am mai auzit eu ca se moare de la vaccin ,ca ce s-a scris sunt povesti si bau-bau-ri din media….Care media , nu-i asa? , se pune mereu de-a curmezisu’ contra progresului stiintei…
  Deci : eu NU!

  • si mie mi-a placut cum a vorbit doctorita. Bine, imi place si cum arata 🙂 – si asta conteaza 🙂
   Despre HPV: numai de bine. Am avut virusul, nu mai am virusul. A disparut din senin – medicul mi-a zis pt imunitate sa consum limonada cu miere.

 2. Daca as pleca in Africa sau intr-o zona cu boli pentru care nu am imunitate probabil ca m-as vaccina (desi imi spunea cineva care merge anual in India ca ai mult mai mari sanse sa te imbolnavesti daca pleci proaspt vaccinat, drept pentru care el nu s-a vaccinat niciodata dar are mare grija la igiena si alimentatie). Sau poate ca as accepta antipoliomieliticul fiindca boala in sine e ingrozitoare (desi se considera eradicata, deci n-ar trebui sa mai avem campanii de vaccinare). Dar pentru gripe banale sau boli frecvente ale copilariei categoric as refuza vaccinul, prefer boala in sine si imunitatea permanenta sau de lunga durata data de sitemul imunitar propriu decat o imunitate temporara de 5-6 ani care apoi te lasa si mai expus bolilor. Ca sa nu mai zic ca multe vaccinuri noi introduse nu sunt suficient testate, inca nu stim efectul lor pe termen lung. Din cate stiu eu HPV-ul asigura protectie impotrica catorva tulpini de virus iar cancerul de col poate fi dat de vreo 120 de tulpini existente, deci e o simpla loterie. Ma uit la banalul BCG pe care il folosim “in draci” de cateva decenii (si il si importam, dupa ce am distrus institutul Cantacuzino, cu buna stiinta) si tuberculoza e in floare; unii ne spun ca a mai scazut, dar cred ca numarul cazurilor pare mai mic fiindca nu prea se mai face depistare activa si nici tratament, totul e la latitudinea pacientului, fara nici o obligatie.

  • despre HPV – tocmai m-am uitat la un documentar despre 1000 persoane cu efecte secundare. Diferenta e ca Danemarca gestioneaza toate cazurile impreuna.
   Eu am avut HPV. Si apoi a trecut. Tratamentul dat de medic a fost limonada cu miere ( acelasi dr ce mi-a dat in sarcina pt anemie: feluri de carne si cum sa le gatesc)

   Despre tuberculoza, asa arata cifrele, ca a scazut in Ro. Paradoxul este ca cei din spitale cu TBC …sunt vaccinati. Unii de ori.

 3. Noi o sa vaccinam 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s