Ce am facut cu exesul de oua fierte pt Pasti si crapate la fiert: le-am pus la murat intr-o solutie clasica de 2 cani apa, 1 otet, urme de miere, lingurita de sare, boabe mustar, frunze de dafin, ceapa, ursturoi, adaugat si o sfecla rosie mica taiata felii subtiri, zeama si sfecla fierte 5 min si…. pus totul peste oua.
Peste 36 ore aratau si mai bine, movalindul a ajung aproape de galbenus, dar le-am mancat 😀
April 25, 2015 at 12:41 am
N-am mai auzit de asa reteta! Cum arata am aflat , dar la gust cum sunt? Sunt…muraturi?
April 25, 2015 at 7:18 am
la gust nu e mare schimbare, mai murate sunt sfecla aia rosie si ceapa, ca le-am consumat alaturi. Dar e super estetic, dupa cum vezi.
Si cu putina maioneza proaspata peste – devine de mare efect clasicul si ieftinul ou.
April 25, 2015 at 7:29 am
Dacă e murătură, ce punem pe lângă ea? Niscaiva fasole bătută merge?
April 25, 2015 at 3:32 pm
eu mancai asa, simplu. Dar meerge si fasole batuta sau humus sau salata verde
April 25, 2015 at 7:48 am
Cool! Ai incercat pana la urma. 🙂 Arata foarte fain!
April 25, 2015 at 9:07 am
si eu le fac uneori. Destul de rar, e drept. In germana se cheama Soleier.
April 29, 2015 at 9:44 pm
Sfeclaaaaa!!!!!E “gulia” rosie din postarea mea!!!!:-P
Batranetea bat-o vina!!!!Uitasem de tot ca de fapt este sfecla nu gulie!!!!