arakelian

lumea mea, si-a altora.

Manneken pis ingalbenit

25 Comments


Niste  vandali, dom’le, niste haimanale, ca doar nu sunt oameni teferi, au indraznit cu atata tupeu sa se lege de marele simbol (de o schioapa) al Bruxelles-ului. Pazit de camere de supraveghiere, cu patrule de politisti in zona, acestia au reusit sa se urce 2 secunde pe gard si sa il spray-eze cu galben pe micutul pisorcos, atat de pozat de turisti.

Comentariul politiei ma lasa fara nicio replica: vandalii s-au miscat prea repede. Probabil  a fost Spider Man cel super rapid, sau niste japonezi costumati in ninja si bine pregatiti au fost cei care au indraznit sa se miste asa repede.

Eu as sugera magazinaselor din prejur sa plateasca inca un ninja, eventual sa il recruteze din valurile de japonezi cei plini de aparate foto ce vin, sa mai faca o data, dar cu vopsea transparenta. Ar creste volumul vizitatorilor3 1 2.

Advertisements

25 thoughts on “Manneken pis ingalbenit

 1. Mie imi place mai mult asa, cu galben. Trebuiau sa-l vopseasca tot galben.

 2. Ma intreb de ce mi-a acordat mie WordPress acest simbol violet diabolic. Parca este un diavol invizibil, care nu isi arata decat hainele. Razbunarea belgienilor pentr ce am zis ceva rau despre grandiosul simbol minuscul???? Sau este razbunarea ta, Cleo?

 3. bine ca nu l-au colorat si cu rosu si albastru ca as fi-nceput sa am banuieli… hihi

 4. a venit toamna, s-a ingalbenit si el 🙂
  oricum, adorabila legenda lui Manneken Pis (cum eu iubesc povestile, dragi imi sunt si legendele).

 5. Care-i legenda? ca mie nu mi-a placut deloc fata lui :))

  • http://fr.wikipedia.org/wiki/Manneken-Pis mai pe scurt, un baietel in leagan s-ar fi pisat si asta ar fi fost interpretat ca un semn de vitejie 🙂

   • de unde și culoarea galbenă. Cred că vandalii (pot să-i numesc așa? e politically correct?) au pus un pariu sau au vrut să testeze viteza de reacție a poliției ca să știe dacă pot colora și alte obiective turistice de prin oraș. Eu aș colora (aiurea spus) covorul cu flori, de exemplu!

    • „aiurea spus” în sensul că nu am terminat propoziția: l-aș face alb-negru, peste noapte, să văd fețele celor veniți să-l vadă la prima oră! (bine, aș alege ultimele zile în care e expus, ca să nu fac daune prea mari). Ce știm despre închisorile din Belgia? Sau mi-ar da amendă?

     • Inchisorile sunt suprapopulate. Se primeste amenda/ munca in folosul comunitatii. De ex. un coleg de scoala pt nesortat gunoiul, a primit 200 euro amenda, sau munca in folosul comunitatii (a ales sa munceasca).

      Covorul de flori insa e permanent supravegheat, inclusiv de turisti :)) , si are dimensiuni de sute de mp2 (cred ca 500mp2), nu apuca ei sa vopeasca tot:) ca politia apare repede- pe cand Manekkenul e de maxim juma de metru, cred ca ar putea sa ii traga o spreiere in fiecare saptamana, 2 fasuri cu sapca in cap si i-au schimbat ‘look’-ul 🙂

      • Mulțumesc!

       Vai, aștept să se dea și în Italia amenzi serioase pentru nesortat gunoiul! Marea realizare a paraziților de la compania care adună gunoiul la Roma e că poți semnala online dacă a aruncat lumea un frigider în stradă. Eu aș vrea să fie identificat făptașul, să-l tăvălim în smoală și-n fulgi! (de ce îi fac paraziți așa de ușor: un articol publicat recent spunea că rata de absenteism de la serviciu la compania asta e de 20% . Și apoi un alt caz: un nene care voia să ne rașcheteze parchetul a zis că nu ne dă factură. Am aflat că de fapt pentru el rașchetatul era un hobby pe care îl practica în timpul serviciului: lucra la AMA asta cu gunoiul:) Asta de obicei în cartierele rezidențiale. În centru există și exces de zel: un prieten căruia îi murise mama i-a aruncat la gunoi radiografiile. Le-a pus în tomberonul pentru deșeuri din plastic și n-a fost bine! A primit amendă (l-au identificat după numele de pe filme)

       Pai am vazut ca Manekken e miculuț, dar îl știam destul de sus, și cu un gărduleț în față. Cât despre covor , măcar un colțișor:)

 6. Belgia recicleaza destul de mult. Fiind o tara dens populata (supr. echivalent a jumatate din Moldova, si populatia de 10 milioane, deci cat jumatate din Romania), e fortata sa recicleze altfel devine groasa si puturoasa. Exista unde duce deseuri, exista babe civice paracioase, exista saci colorati separati, si daca un sac nu e bine sortat nu m-il ridica din fata casei!! sau mai rau, din cei ce sorteaza, daca nu le convine ceva, cauta intre hartii pana gasesc o scrisoare ceva cu adresa si imi trimit ‘factura de sortare’.
  Evident ca nu functioneaza perfect si peste tot. Astazi, Belgia se mandreste cu peste jumatate din hartii de ambalaje reciclate, si 80-90% din sticle vandute – recuperate la reciclat (sticla e materia ce poate fi reciclata la infinit). Se face compost din deseuri verzi, se face energie, dar mai e cale luuunga pana la perfectiune.

  • si aici cifrele cu reciclatul sunt mari (cantitate da, procentaj din totalul de deseuri poate nu) ,dar pe mine ma deranjeaza mult de tot lipsa de simt civic (Am tot felul de asteptati poate ciudate. mi se pare ca daca e un cartier unde locuiesc oameni deloc saraci strazile ar trebui sa fie luna, zidurile curate, tomberoanele ordonate. Undeva aproape, intr-un loc cu foste locuinte sociale trotuarele sunt curate. e drept ca oamenii aceia nu au caini sa-i scoata la irigat zidurile si patat trotuarele fara sa curete dupa ei:)

   pun pariu ca o sa fiu o baba civica, daca-mi da Dumnezeu sanatate . Si poate voi muri tragic in lupta cu predatorul urban:)

   • eu SUNT o baba civica. Am atras atentia azi in metrou unei tipe ca i-a cazut ceva (era de fapt un seervetel folosit aruncat din neglijenta), zilele trecute am cules in urma unuia o cutie, acum 2 sapt. am gasit un buletin pe jos si oprit o masina de politie, facui miercuri observatie o mama care isi ‘alinta ‘ copilul cu termeni duri etc etc.

 7. Tulai, bietul amoras! Zici ca e fiu-meu cand scapa la pisu un gradina. Cum a iesit zacusca?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s