arakelian

lumea mea, si-a altora.

Dr Pavel Chirila

13 Comments


Stiam de el, ca protector al clinicii Cristiana.
Interviul cu el este cutremurator. http://www.eugeniavoda.ro/ro/emisiuni/medicina/dr-pavel-chirila
O sa re-scriu aici o bucata din interviul cu el, cu care am rezonat ani de zile.

“Schimbarea mentalitatii e un proces pasiv. In mod activ au incercat si comunistii sa ne schimbe mentalitatea, si nu au reusit. Singura modalitate de a schimba mentalitatea unei societati este sa aduci in mijlocul ei modele, si sa le lasi sa lucreze, dar sa nu le impiedici. Aceste modele sunt contaminante, incet incet oamenii din jurul lor se transforma”.

Sunt curioasa de materia de la Bio-etica ( predata de el).

Advertisements

13 thoughts on “Dr Pavel Chirila

 1. Modelele din Romania dea azi…o gluma sinistra a prostului gust,a inculturii ,a imoralitatii,Este un abis in care alunecam cu mare viteza.Iar vinovat este mediul politic.De aici a pornit caruselul decaderii ,DE TOATE FELURILE ,din Romania.

  • modelele ni le alegem noi, nu altii. Uite, Dr Pavel Chirila e un model pt mine – pt atentia lui de a FACE CEVA. Si mai sunt multi alti oameni, ca el, sau diferiti.

   • Sunt ,dar sunt ascunsi,,,nu ies ca balariile la lumina.Problema este ca tinerii nu au rabdare sa si caute modele adevarate,si iau ce li se ofera…din pacate.

    • eu cred ca tinerii copie modelele din familie. Dupa o varsta, insa, incep sa deschida ochii. Chiar daca nu mai sunt tanara (de fapt, sunt inca tanara, cat timp sunt mai tanara decat vax-albina, tre sa ma vad tanara!) . Depinde de curiozitatea fiecaruia.
     Uite, eu acum am descoperit cativa romani mari.
     Pt mine, oamenilor mari nu le place sa iasa in fata cu orice pret…sunt ca aurul, ascuns, dar ce bucurie imi da descoperirea lor…

 2. Ai grijă. Fata mea şi cu mine eram complet încrezătoare în teoriile domnului Chirilă. Până când fata era să moară din cauza unui tratament, probabil greşit prescris. Doctorul a reţinut şi pastilele şi reţeta iar eu am uitat amănuntele. Sigur e un doctor bun, dar uneori nu le nimereşte. Aşa-i viaţa.

  • Uof…imi pare rau de situatie… din pacate asta e medicina, o statistica. Se poate sa o nimereasca, se poate sa nu. Diferenta e ce face cand nu a nimerit-o ….
   Eu eram dependenta de medicamente – a fost mult mai bine cand am ajuns la un medic care mi-a dat si o alta cale, nici nu credeam ca exista!.
   Dr Chirila e unul din putinii medici care nu se crede Dumnezeu, ci implica pe Dumnezeu si dragoste si credinta in vindecare. Ma bucur insa ca sunt din ce in ce mai multi ca el. Eu l-am admirat tocmai pt munca depusa pt cei in situatie mizera. Noi avem o educatie, avem puterea de discernamant si banii si posibilitatea de alegere. Dar cei de jos nu mai au niciuna din sansele astea!!!

   • O să urmăresc interviul pe care l-ai menţionat ca să înţeleg ce vrei să spui. O să-l trimit şi fetei mele pentru a-i vedea reacţia. Mulţumesc.

    • stiu ca e greu sa vezi dincolo de greseala lui, dar te rog, incearca sa ii asculti interviul, cum explica si cum vede lucrurile.
     Mie abordarea lui medicala mi-a dat o alta perspectiva a vietii. Nu e meritul lui, conceptul de minte-corp-boala e vechi, promovat si de alti medici, dar eu sunt un caz fericit (sau norocos, zic eu).

     P.S. nici la mine nu a functionat homeopatia. Discutiiile cu homeopatii, da ( am fost la 2 in bucuresti…).

 3. vax-albina, ai si alte documente/articole scrise de el, pe care le-ai citit? Imi poti recomanda ceva?

 4. “In mod activ au incercat si comunistii sa ne schimbe mentalitatea, si nu au reusit.”

  Uite cu asta nu sunt de acord. Noi ce încercam sa schimbam acum? Mentalitatea. Stricata de cine? De comunisti…

  Din pacate daca mentalitatea se strica timp de o generatie sa spunem, trebuie cel putin alte doua ca sa se repare, si asta cu munca si cu… modele, da!

  • parerea mea este ca propaganda in Romania a afectat 3 generatii. DIn anii 1930 … ca si nemtii au incercat (activ :D) sa schimbe multe.
   Deci raul asta e f. mare. Dar se poate imbunatati. Nu e usor, dar e posibil…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s