arakelian

lumea mea, si-a altora.

Suntem alaturi de voi

9 Comments


P9080803

Chiar daca nu suntem in Bucuresti, ne gandim la voi.

Advertisements

9 thoughts on “Suntem alaturi de voi

 1. Despre ce e asta? Despre acordarea liberei circulatii pe piata de munca a romanilor si bulgarilor in Uniunea Europeana? Despre tamtamul care se face?

  • in Romania, sunt demonstratii de 2 saptamani pt oprirea exploatarii aurifere cu cianuri, pt transparenta contractului dintre statul roman si firma canadiana, pt schimbarea cu o alta procedura de exploatare mai putin poluanta, si marirea procentului cota parte catre Romania, pt marirea si depunerea banilor pt reecologizare de acum ( firma este cu datorii, cauta sa imprumute bani de la banci si pt asigurari, pt a putea incepe exploatarea ).

   Televiziunile si ziarele romanesti nu sunt publice, sunt private, in conducerea lor fiind oameni politici, dar si de publicitatile cumparate de firma canadiana, si nu au dat nimic la tv despre cele 10-20de mii de oameni demonstrand pe strazi.

   Pana acum, a fost blocata exploatarea,timp de 10 ani, de legislatie. Din pacate, guvernul roman (corupt) a propus un nou proiect de lege, sa schimbe legea ce apara natura romaniei.

   Noi, bruxelezii am incercat sa le trimitem o poza de departe, ca suntem alaturi de ei, cei de pe strazi.

   Firma respectiva deja exploateaza in Guademala si Honduras, cu efecte poluante colosale…

   • Atunci cand a avut loc revolutia din Romania si toata lumea se bucura ca vor avea parte de fericirile din vest, mi-am spus: ‘sa vedeti si ce chestii nasoale veti mai copia de la vest, pe care nu le realizati acum, cand credeti naiv ca tot ce e in vest e mai bun decat ce cunoasteti in Romania’. In afara de devalorizarea culturii si dorintei de a fi intelectual mai cultivat, am adoptat si mentaitlatea din vest ca totul este bani si se taxeaza in functie de valoare de vanzare.
    Cultura era un ‘status-symbool’ in Romania comunista, pe cand in vest banii sunt considerati ca ‘status-symbool’, pe cand cultura ramane un simbol de realizare sociala numai pentru o elita restransa. ‘Old rich’ versus ‘new rich’ (parvenit). Imbecilitatea ideii ca totul se regleaza pe piata de vanzare capitalista, fara sa se tina seama de faptul ca statul are niste responsabilitati fata de cetateni care costa bani (asigurarile sociale si medicale, transportul public sau anumite institutii care servesc interesul natiunii). Asa am ajuns aici sa vinden surse nationale de care ar trebui sa dispuna numai statul respectiv si sa le controleze corect si eficient (resursele naturale, mariel retele de electricitate, etc). Printre astea si acele institutii si reguli de administrare si prezervare a mediului inconjurator.
    Deh, prostia si ignoranta celor de la conducere, care nu gandesc decat in prezent si habar nu au ce va fi in viitor. Saraca Romanie!

    • Carmen, ce frumos ai enuntat. Nu as fi reusit sa spun mai bine ca tine.
     Da, asta e si impresia mea: romanii au luat de la occident libertatea (care de fapt e inteleasa ca haos, fiecare face ce vrea) dar si lucrurile rele ( e greu sa invatam din greselile altora). Prima data am luat cele rele….
     Coruptia nu am luat-o, o avem in sange de minim 500 ani :).

     De vandut, trebuie sa vanda ceva. Nu mai sunt multe de vandut, au vandut deja fabrici, exploatari etc. Mai au cfr-ul, minele, pamantul.

   • Tocmai m-am întors din România. Este incredibil cum TVR1, TVR 2, TVR HD și TVR News reușesc să evite subiectul.

    • Din pacate, compania exploatatoare are ceva timp de cand emit publicitate la televiziunile astea. Niciun ziarist nu o sa isi omoare sursa de salariu.
     Practic, noi romanii ne opunem cu naivitate si inocenta unui concept matur de marketing.
     Si mai din pacate, ziaristii se adreseaza unui segment de privitori. Nu suntem noi aia.

     • Nu este chiar așa. sunt televiziuni unde se prezintă protestele sau se discută destul de “pe față” despre proiect iar în pauza publicitară apare clipul de promovare al companiei.
      Este mai degrabă influența politică decât spaima lipsei de publicitate.

 2. Chiar nu stiam daca e cu câinii sau cu aurul, în poza nu se vede.
  Sa vezi amenzi ce-o sa plateasca românul, ca doar nu Ponta. El e impartial, ca prim ministru a dat o hotarâre de guvern, ca deputat va vota contra, normal, nu?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s