arakelian

lumea mea, si-a altora.

un citat, pt 9 august

13 Comments


Am intrebat colegii mei ce e azi. Nu au stiut. AM intrebat pe colegul ce invata japoneza. Le-am adus aminte de Nagasachi. M-a intrebat unul de valoarea care o are pt mine ca stiu asta.

“Tomorrow’s illiterate will not be the man who can’t read; he will be the man who has not learned how to learn.”

Alvin Toffler

Advertisements

13 thoughts on “un citat, pt 9 august

 1. Și un exemplu adaptat zilelor noastre: acum ceva timp căutările pe Google arătau ceva de genul “adresă restaurant cutărescu”. Acum sunt “știe cineva cum se ajunge la restaurantul cutărescu?” sau “a mai fost cineva la restaurantul cutărescu?”. Neapărat cu semnul întrebării la final 🙂

  That’s tommorow’s illiterate.

 2. Chiar daca stii sa citesti, mai trebuie sa si întelegi. Analfabetismul functional face ravagii…

  • la asta ma gandeam si eu. Astazi, procentul celor cu universitate terminata e mult mai ridicat. Asta inseamna ca oamenii citesc mai mult? Au mai multe cunostinte?
   Nu stiu.

   Si mai e o dilema pt mine. Citesc. Citesc. Raman cu ceva din ce citesc?

   • Se mai întâmpla… Uite eu de exemplu, m-am prins imediat citind un meniu de “La Mama” ca o bere Tuborg e mai ieftina decât Carlsberg!

 3. si le-ai consumat alaturi de … ?

 4. Pai eu cred ca intrebarea colegului in legatura cu ce valoare are ziua asta pt tine personal a fost o intrebare foarte buna, chiar deosebit de gentila, o adevarata oportunitate ca o invitatie la dialog, desigur fara obligatia ca tu sa ii dai curs, desi, de ex eu mi-as fi dorit ca tu sa raspunzi intr-un articol pe blog, insa desigur din partea mea asta e o dorinta mai degraba egoista de scolar lenes, care asteapta sa primeasca educatie asa mura in gura, si probabil ca tu esti obisnuita cu un anturaj de timp liber de elevi mult mai silitori decat mine, carora cum le aduci aminte de o data istorica, sa se si duca ei insisi din proprie initiativa la biblioteca sau sa dea Google, astfel incat sa afle cat mai multe despre acel eveniment pt ei insisi. Eu uneori, rar, scriu despre aniversari ale unor personaje istorice la mine pe blog, dar e ceva facut total la intamplare, de ex daca vad pe wikipedia ca e ziua cuiva care arata misto in vreun portret sau despre care mi se pare ca a avut o meserie interesanta sau o viata mai aventuroasa decat media;, atunci poate imi vine chef sa scriu, dar nu e ceva facut cu un scop autentic autodidactic sau didactic, mai ales ca eu sunt tufa la istorie, dar si asa chiar la cultura generala, ci e mai mult ca relaxare personala. Dar in urma articolului de mai sus, chiar am devenit ff curios, datorita intrebarii acelui coleg, daca atunci in real life i-ai raspuns, si in ce fel…dar desigur asta e tot o intrebare egoista si lenesa, si nu implica vreo obligativitate din partea ta sa depui efort sa raspunzi, mai ales ca stiu ca e pe timpul tau liber…plus mie mi se ridica inca asa diferite curiozitati in timpul unei zile dar stiu ca nu e chiar obligatoriu, nici probabil util sa-mi fie chiar toate satisfacute.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s