arakelian

lumea mea, si-a altora.

La picioarele crucii Tale m-am intors

11 Comments


hoinar, m-am intors.

 

Advertisements

11 thoughts on “La picioarele crucii Tale m-am intors

 1. unde se afla? arata dezolant de frumos…

 2. Mie mi se pare ca arata minunat! Si chiar e talentata prietena fotograf!

 3. Dupa ce am vazut pe bloguri poze din toata lumea, am ajuns la concluzia ca Nirvegia si Belgia sunt cele mai frumoase.

  • vienela, a trebuit sa plec departe ca sa imi dau seama ca romania e o tara suuuperbaaa!!!
   O consider mai frumoasa ca Belgia.

   Avantajul belgiei este ca tot ce are e protejat, apreciat, conservat, i bine pus in valoare. Romania insa are niste comori geografice si un potential magnific.

   • Sunt de aceeasi parere. Le dam clasa tuturor europenilor cu ceea ce avem noi de aratat, numai ca nu aratam, aia e… Am spus-o si o repet pana la obstinatie: Romania ar trai linistita din turism mai linistita decat Germania, dpdv. economic.

    • e uimitor cand de indoctrinata am fost. Am crescut cu istoria comunista: romania, o tara mica, saraca etc. WHAT??? Ne-a dat DUMNEZEU atatea minuni!!Delta,Cheia Portitei, muntii, ursii, Babele, cheile, etc. A trebuit sa plec sa invat sa le apreciez.
     A trebuit sa vad altii cum isi apreciaza pasarile din mijlocul orasului, sau singurul lup aparut in Belgia in ultimii 100 de ani… Nu e usor de facut asta. Dar nici atat de greu.

 4. Faptul ca este frumos acoperita de iedera nu inseamna ca nu este in paragina.
  Bag sama ca nici pe-acolo nu se dau in vint sa restaureze.
  Fotografiile sint foarte frumoase.Felicitari cui le-a facut!

  • Abatia este imensa. Un mini orasel al evului mediu(cand a avut si peste 400ha cu tot cu pamantul lucrat), cu ziduri de aparare, hotel, cladiri pt calugari, cladiri pt tinerii veniti, palat, biserica imensa ( curti interioare, gradini interioare, bucatarie, cladiri pt cai, moara, puscarie etc. Prin curtea vechii abatii, astazi trece trenul pe un pod suspendat, o sosea.
   In anii 1800 a fost arsa, ca protest impotriva bisericii si ca simbol a revolutiei din 1794 cred. Astazi zidurile sunt consolidate, reparate. Din pacate zidurile bisericii nu mai pot sustine un tavan. Au aproape 1000 de ani… dar se tin semete.

   http://www.villers.be/histoire

   Astazi, fosta moara este amenajata, avand un restaurant si o taverna; cele mai multe din acareturi si cladiri sunt reconstruite, dar biserica e colosala. Estimez aproape 100m interior, si peste 30m inaltime( mai mare decat arborii din curtile interioare).

   F. frumoase sunt targurile si atelierele organizate acolo. Periodic. De pictura, sculptura in piatra, jocuri medievale… pt copii. Pt educarea (spalarea pe creier) si creearea individualitatii si mandriei de a avea asa ceva.

   Practic, este mai mare decat Cetatea Sucevei, mai veche, si mai bine intretinuta. Meritul este in mare parte muncii voluntarilor. (Pretul de acces este simbolic.)

   Data viitoare o sa cer informatii tehnice: in cat timp a fost construita, de une au adus atatea pietre, cum au transportat blocurile alea imense, cum le-au slefuit, cati oameni au muncit pentru.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s