arakelian

lumea mea, si-a altora.

O mana de ajutor

2 Comments


Articol preluat de la Maria Coman.

Doamnelor, domnisoarelor, domnilor. La initiativa unor doamne, s-a format un grup, cu ajutorul caruia incercam sa ajutam mai departe. Se apropie Craciunul, cand putem face o gramada de lucruri frumoase si utile. Plus ca oameni in nevoie gasim pe tot parcursul anului. Sper sa fie mai simplu de gestionat lucrurile in cadrul unui grup, pentru ca de obicei logistica ne omoara.

Daca nu vreti in grup, macar dati mai departe informatia.
Multumesc
Si tot pt ca am mai colaborat cu doamna Nicoleta, ii mai public o data blogul ei. Actiunile care le face sunt atat de…  MUUULTE!!!!
Advertisements

2 thoughts on “O mana de ajutor

 1. Este tot mai greu. Sunt atat de multi oameni care au nevoie de ajutor. Chiar astazi am mai citit despre o fetita pe care mama nu o putea trimite la teatru, alaturi de colegi.
  Daca as avea posibilitatea, i-as ajuta pe toti…, dar in perioada asta nici eu nu o duc prea bine. :((

 2. vienela, sunt si alte forme de ajutor. Nu numai cele financiare.
  De pe grupurile astea, am invatat ca pot dona lucrurile care imi prisosesc. Am invatat ca e nevoie de persoane sa faca organizare si logistica. Sau munca fizica – multa lume are nevoie de o mana de ajutor, si de o vorba calda.

  O sa iti dau exemplu de una din ultimile actiuni pe urmaresc acum (pe forumul desprecopii.com organizata ) : sunt vanzari de obiecte unde toti banii se duc catre actiune. Cu banii colectati, exista 1-2-3 pers. care fac cumparaturi en-gross ( pt 10-20 familii de ex. sau cum vazui pe desprecopii.com pt 60 de copii care primesc suport sa nu opreasca scoala). Pt ca se cumpara cantitati mari, se cauta furnizori si se negociaza pretul la sange. Alte pers. se deplaseaza de 3-4 ori, si urmaresc aceste familii si nevoile lor. Unii copii au nevoie si de meditatii/cineva care sa le dea un sfat unde sa gaseasca o carte/ o solutie etc. Alte familii nu stiu sa citeasca, nu isi cunosc dreptul la ajutor social/alocatie copiii etc.
  Totul implica o armata de mamici, unele in concediu de maternitate, care isi pot dedica 1-2-3 ore pt asta.
  Toate cazurile de acolo sunt dramatice. Copii care nu au incaltaminte, sau care nu au curent, familii care au primit… o soba, sau un frigider la mana 2a… saracie lucie. Dar copiii lor au ghiozdane echipate in septembrie, si un cadou la sf de an pt rezultate.

  Asta e doar o idee vazuta si pe care o sustin de la distanta.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s