arakelian

lumea mea, si-a altora.

Japonia -reloaded- in imagini

2 Comments


Tot din ceea ce primii pe meil. In poze, cum a evoluat in 6 luni Japonia. Efectul e cu atat mai mare cat “igienizarea” a permis naturii sa se refaca. Viata continua, oamenii sunt mai puternici ca inainte, lumea are inca o lectie de viata de la japonezi.
Eu as fi dat cu caciula de pamant din prima zi de munca, sisifica pt mine. Cei cateva sute de mii de japonezi au continuat, pt ca fiecare stie nu e singur. Educatia, sentimentul de apartenenta unei societati, unitatea, respectul pt generatia care vine, dragostea fata de pamantul lor, respectul fata de natura… nu stiu care din factorii astia ii mana pe japonezi; si cine stie cati alti termeni sunt care nu pot fi tradusi in romana, si nici intelesi de mine. Toate astea fac Japonia de astazi.

Pe blogul respectiv, e un comentariu: “student volunteers”. La fel termenul de volunteers l-am mai auzit in Australia, dupa inundatii, cu pensionari. In plus, in Belgia, la tv, intr-un weekend s-a facut apel la voluntari pt a culege toate merele(este un an cu o supraproductie si producatorii sunt depasiti). Singurii voluntari care ii cunosc din Romania, sunt liceeni din cluburile de ecologie care au re-plantat cateva dealuri.

Advertisements

2 thoughts on “Japonia -reloaded- in imagini

  1. Am intalnit o tipa, studenta, voluntar pentru strangerea de semnaturi contra proiectului de la Rosia Montana; nepota-miu, elev, e intr-un grup de cercetasi si fac fel de felde actiunni (in special de eco), sunt actiuni de strangere de diverse ajutoare. Sunt si la noi actiuni de voluntariat, dar mult prea putine.
    La noi la firma au venit sa recolteze sange; n-au avut suficiente recipiente pentru toti care s-au oferit.
    Cred ca lipsa de perspectiva si inutilitatea actiunilor de acest fel ne fac pe noi mai pasivi decat pe altii

  2. Alta cultura, alta obiceiuri. Sunt obisnuiti cu tot felul de calamitati, altfel n-ar fi supravietuit pana acum.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s