arakelian

lumea mea, si-a altora.

Sunetul (chemarea) junglei

Leave a comment


Intodeauna m-a fascinat continentul negru, gena afro, africanii, ritmul, hainele colorate, soarele lor, diamantele etc. Dar mai ales africancele. Tenul il au diferit de al meu, si le invidiam ca nu fac insolatie / nu ii arde soarele cu 3 creme de filtru 50, faptul ca de 15-20 ani domina competitiile atletice, ritmul muzicii il au gena (desi Cabral spunea intr-un interviu ca e unul din putinii negri care nu stiu sa danseze – dar banui ca asta e de vina gena recesiva romaneasca din el), si sa nu uitam, mulatrele defiland pe podiumurile de moda, cu coapsele mari si ochii patrunzatori, inca ma hipnotizeaza. Ce mai, totul, vazut de la tv, din carti, sau albumele cu poze pare minunat. Ajunsa printre ei, vad si reversul medaliei: parul ala negru, cretofolin al bebelusilor, parca proaspat scos de pe moate de cea mai iscusita echipa de coafeze devine o munca fantastica de domolit peste ani, asa ca ‘coafura afro’, coditele impletite devine comoda ba chiar necesara pt copii, si nici nu mai invidiez cand le vad pe mamici ca se tund f. scurt si apeleaza la peruci. Si daca inainte invidiam femurul lung, armonios, cu soldul inalt pana la gatul meu, dupa ce le-am vazut dilema la raftul cu pantaloni, pantalonii cu talie inalta lor le vin…cu talie medie/joasa; plus tendinta de ingrasare, de a face fundul mare/coapsele mari desi restul corpului nu indica obezitate – iar nu e de invidiat.
Asa ca, zilele trecute, cand am vazut o mamica mulatra in metrou cu 2 copii mici, frumoasa dar slaba, inalta – chiar am admirat-o.

Ce inca nu inteleg, de ce au pasiunea obsesiv-compulsiva, de a se imbraca in haine animal-print (gen pantera sau zebra), si mai ales, in acelasi timp!. Pana la urma, pantera/leii i-au alergat prin jungla de au ‘format’ asa o sub gena de calitate – gena afro. Pantera aia le-a schimbat complet viata, cu siguranta, gena afro este mult mai afectata de ‘selectia naturala’, uitandu-ma la cat de rapid alearga, sau la copiii lor care incep sa mearga/sa vb /sa devina independenti mai devreme decat rasa blonda europeana. E ca si cum m-as imbraca eu cu turban turcesc, costum de pioner, sau casca de soldat roman 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s