arakelian

lumea mea, si-a altora.

poveste cu talc pentru Denis

Leave a comment


Nu mai astepta sa se schimbe lumea!
În timpuri de mult uitate, traia un rege care conducea o tara prospera.
Într-una din zile, acesta s-a dus sa viziteze unul dintre cele mai îndepartate colturi ale regatului sau. Cand s-a întors la palat a început sa se planga de cat de tare îl dureau picioarele întrucat a fost prima data cand a strabatut o cale atat de lunga, iar drumul a fost stancos si dificil.
Prin urmare s-a decis sa ia masuri. A poruncit oamenilor sai sa acopere fiecare drum din întreg regatul cu piele. În mod cert va fi nevoie de mii de piei de vite si va costa o uriasa suma de bani.
Unul dintre slujitorii sai întelepti a cutezat însa sa-i spuna regelui: “Maria ta, de ce sa cheltuiti fara folos atatia bani. Mai bine porunciti sa va taie o bucata mai mica de piele cu care sa va acoperiti picioarele”.
Regele a fost mai întai surprins, dar într-un final a acceptat sa-si faca lui “încaltari” cu care sa poata strabate toate drumurile grele ale regatului.
________________________________________
Morala:
Nu mai astepta ca lumea sa se schimbe asa încat sa îti fie tie mai usor, mai bine. Întoarce-ti privirea catre tine, investeste în tine. Drumul în viata nu a fost si nici nu va fi vreodata facil. Dar daca te “dotezi” corespunzator îi vei putea face fata cu succes.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s