arakelian

lumea mea, si-a altora.

importanta prieteniei (tot de pe meil culese)

Leave a comment


Prietene,

Conferinta de la Stanford

Ultima prezentare era despre legatura minte-corp, relatia intre stres is starea proasta fizica.

Vorbitorul (sef de psihiatrie la Stanford)spunea, printre altele, ca unul din cele mai bune lucruri pe care un barbat le poate face pentru sanatatea sa este de a se casatori cu o femeie, in timp ce femeia, unul din cele mai bune lucruri pe care poate sa le faca este cel de a cultiva relatia cu prietenele. La inceput, toata lumea a ras, dar el vorbea serios.

Femeile au contact intre ele in mod diferit si isi ofera sisteme de sprijin care le ajuta sa lupte cu stresul si experientele grele ale vietii.Fizic, aceasta calitate “timp pentru prietene”ne ajuta sa fabricam mai multa serotonina-un neurotransmitator care ajuta sa combatem depresia si poate produce o senzatie de bine. Femeile impartasesc sentimentele lor, in trimp ce barbatii adesea se relationeaza cu privire la activitati. Ei rar se aseaza cu un prieten pentru a vorbi de cum se simt fata de ceva anume, cum le merge in viata personala. Munca? Da. Sport? Da.Masini? Da.Pescuit, vanatoare, golf? Da. Dar sentimentele lor? Foarte rar. Femeile o fac tot timpul. Noi impartasim din suflet cu prietenele si asta, evident, e bine pentru sanatate.

Vorbitorul a spus ca dedicarea timpului unei prietene e la fel de importanta pentru sanatatea noastra cum e joggingul si gimnastica.Exista o tendinta sa gandim ca atunci cand facem exercitii fizice, facem ceva bun pentru corp, dar cand vorbim cu prietenele – pierdem timpul si deci ar trebui sa fim ocupate intr-o forma mai productiva. Nu e just. De fapt, spuse el, a nu crea si mentine relatii personale de calitate cu alte fiinte umane e la fel de nociv pentru sanatatea noastra fizica cum e si fumatul.De cate ori te asezi la povesti cu prietene, da-ti o bataie pe umar si felicita-te ca faci ceva util pentru sanatate. De fapt, suntem foarte norocoase. Deci sa ciocnim pentru prietenia cu prietenele noastre. Evident, e foarte bine pentru sanatate. Sa vedem daca o vom practica mai mult

(pt sanatatea vs..UNIVERSUL HOLOGRAF de Talbot)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s