arakelian

lumea mea, si-a altora.

sfaturi pt cand vine bebe2

Leave a comment


– Spune-i ca bb e si al lui, nu numai al tau si al lui tati, mai ales al lui, de fapt. Daca reusesti, in loc sa fie gelos o sa il trateze ca pe o posesiune.
– Nu ii schimba patutul si locsorul “pentru bebe”. Daca tii sa i le schimbi, daca n-ai alta varianta, faceti-o impreuna, inainte de bebe, pentru ca “tu esti mare”, nu pentru ca “vine bb”.
– Daca protesteaza ca lucrurile lor ajung la bebe, da-i cu: “nu mai bine iti cumpar eu tie o pereche frumoasa de cizmulite (sau orice altceva are nevoie si trebuie sa ii cumperi oricum) decit sa luam un patut/carucior nou?”
– Cind veniti acasa de la spital cu bb, neaparat bb ii aduce un cadou celui mare!
– Nu marsa pe: “poarta-te frumos cu bb ca e fratele/sora ta”. Habar n-are ce-i aia si nici nu-l intereseaza. Gaseste variante ca sa il feresti pe mititel de consecintele unei eventuale gelozii.
– Nu-l obliga sa il bage in seama pe bb daca n-are chef. Pentru el, bb e un uzurpator de spatiu, drepturi si atentia tuturor.
– Fa-l sa creada ca bb il baga in seama (hei, uite, se uita la tine – de indata ce deschide ochii ala micu, desi tu stii f. bine ca el vede numai pete si nici pe alea clar!)
– Fa-l responsabil pt ceva anume, sa aduca mereu pampersii sau sa verifice mereu daca apa la baita e destul de calda (dupa ce-ai verificat tu, evident), laudindu-i si explicindu-le ca fara el nici n-ai putea sa il cresti.
– Cind incepe alaiul de vizite pentru vizionat bb, explica la telefon raspicat ca daca se aduce cadou pentru bb trebuie sa existe macar o bombonica pentru fratele mai mare si ca pe el trebuie sa il laude, nu pe bb. Pregateste in casa ceva pt cel mare, pt varianta in care musafirii nu te asculta. (Iar daca dai peste vreunul care se extaziaza tot pentru ca bb e asaaaa de dragut in timp ce il ignora pe cel mare cu desavirsire, ia-l deoparte si scutura-l!, e dreptul tau).
– numele sub care va fi cunoscut bb va fi “cutarescu-fratele-cel-mic-al-…”, nicidecum “cutarescu-bebelusul-nostru-dragut-scump-frumos-bun-dragalas-etc-etc”.
– daca cel mare tine sa-l imite pe bb si sa poarte pampers si sa bea cu biberonul, serios, cu ce te deranjeaza pe tine asta? N-ai destule pe cap? Asigura-te ca pampersii sint mici si il incomodeaza tare si ca gaura la tetina nu lasa sa treaca nici aer, darmite lapte si caineaza-l pe bb: Vezi, cum trebuie el sa se chinuie! Ce bine de tine ca ai depasit etapa asta… ce fericita e mami ca are asa un copil mare si minunat!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s