arakelian

lumea mea, si-a altora.

Slabeste daca vrei sa fii promovata

Leave a comment


deci tot de pe meil primite:

Multe femei se duc la sala de fitness pentru ca vor sa arate bine. Altele se duc sa slabeasca, in general pentru un iubit sau numai pentru respectul de sine.

O categorie aparte sunt cele care fac gimnastica regulat pentru a intra in haine cu cel putin doua marimi mai mici. Scopul? O promovare!

Un studiu recent realizat in Statele Unite demonstreaza o relatie suprinzatoare intre dorinta de a slabi si cea de promovare. Potrivit sondajului, citat de Eastandard, daca barbatii sunt promovati pe criterii valorice, femeile obtin mai usor o promovare daca arata bine si sunt slabe.

Catherine Simani, reprezentant medical, angajata a unei companii farmaceutice din Nairobi, a povestit ca de multe ori, in cei 10 ani de cariera, a “sarit” peste promovari pentru ca avea vreo 20 de kilograme in plus, fata de standarde. “Aratam ca un cartof, mica de inaltime, cu 89 de kilograme”, spune ea. De doi ani s-a pus pe slabit, a reusit sa ajunga la o greutate normala si, brusc, a fost promovata.

Expertii din domeniul resurselor umane recunosc ca, in timp ce barbatii sunt angajati pe baza performantelor si a experientei, la femei conteaza mai mult cum arata. Studiul citat mai releva faptul ca femeile supraponderale sunt aproape absente in functiile de conducere.

Mai mult, un alt studiu realizat in 2007, in Marea Britanie, demonstreaza ca femeile supraponderale sunt platite mai putin decat cele care au un corp de manechin.

De cate ori avem impresia ca nu suntem apreciate, nu uitati, e doar pt ca tre sa mai slabim.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s