arakelian

lumea mea, si-a altora.

Spun nu vaccinurilor

5 Comments


Nu sunt de acord cu ele excesiv. Si asta mi se pare ca se intampla in tara noastra – si nu numai.

De ce?

Ma uitam pe niste statistici: principalele boli grave, care duc la spitalizari costisitoare si deces nu se datoreaza bolilor copilariei. . Ci bolilor de aparat circulator, inima, ficat, stomac, rinichi, pancreas, plamani. Toate pot fi prevenite, sau macar ameliorate evolutia lor printr-o igiena a vietii si alimentatiei corespunzatoare.
Din pacate in Ro se acorda fonduri mai mari vaccinarii decat o explicatie si o sustinere a alimentatiei naturale, a miscarii, a sportului.
Se prefera importarea vaccinului anti-cancer de col uterin decat pt o consulatie anuala de calitate ginecologica (si o analiza PAP);
Faceam un calcul: schema de vaccin anti cancer de col uterin costa cam 150 euro. Si trebuie rapel, deci x 3. SI tre repetata doza Si este exclusivist: se aplica doar fetitelor de 12 ani – mai tarziu eficacitatea lui scade. Si nu acopera decat 70-80% din trunchiul de virus care ar putea cauza cancerul. Pe langa asta, mai sunt si alti factori care pot duce la cancer – care nu sunt de natura virala si deci nu pot fi vaccinati.
Un test PAP anual (care detecteaza din timp evolutia celulara si nu numai infectioasa, ci pe toate caile) costa 10 euro. Si se poate aplica la TOATE femeile , indiferent de varsta. Un calcul sumar: cei 150 euro x 3 dati dintr-un foc din banii statului catre o firma importatoare (a caror actionari nu pot sa speculez cine sunt dar ash vrea) , s-ar putea cheltui in muulti ani, treptat.
Si efectul s-ar vedea imediat, in 1-2 ani, cand rata de internari – de cazuri grave ar scadea. Pt ca ar avea acces TOARE femeile, mai ales cele de dupa 30-40 ani, unde boala are rata de incidenta mai mare.

Un alt argument: vaccinul antigripal importat. Pt pers. cu risc crescut, gen batrani, cupii cu imunitate la pamant, este eficient un vaccin antigripal. Dar unul ropmanesc, facut pe trunchiul de virusi prezenti la noi, care fac ravagii, internari aici, local. NU cei din Burkina Faso, ala nu ma intereseaza, ca nu ma duc acolo si nici aia nu vin la noi ca nu au de ce.

Un alt argument: vaccinul anti TBC. Avem f. multe cazuri in Ro- suntem fruntasi in Europa. O boala care se transmite la fel ca gripa: prin stranut, prin vorbit, prin contact uman. Iar tratamentul este f. costisitor, necesita o schema de antibiotice scumpa, pe parcursul a multor luni, izolare , recuperare, chiar invaliditate.
Desi e o campanie de vaccinari, cazurile nu scad, chiar au crescut in ultimii ani. Nu e suficient de eficient? Da rateuri? trebuie repetat periodic? Mai periodic decat se repeta acum ? Sunt niste intrebari la care un raspuns clar nu exista. Din contra, multe dileme. Daca asta se intampla la un vaccin care este folosit de mai mult de 50 de ani, multumesc, dar eu nu o sa fac vaccinuri aparute in ultimii 5 ani.

Edit intarliat. Ca am starnit furtuna.
Deci: Nu sunt convinsa ca vaccinurile sunt inofensvie pe termen lung, dar ce-i sigur si vizibil e ca vaccinurile apara pe termen scurt si mijlociu. Eu, personal, nu aleg pt vaccinuri de gripa si hepatita. Inca nu este dovedit dar se banuieste ca vaccinurile pot fi o cauza a autismului. Dar cine sa controleze acest lucru ? Industria farmaceutica? Imi vine sa rad….Ceea ce stiu sigur e ca daca copilul nu este sanatos sau are constitutie slaba poarta riscul sa fie nenorocit pe viata de la un vaccin. Eu am considerat ca neavand contact cu exteriorul (gradi, cresa sau alti copii) ne permitem luxul mai intai sa crestem, sa luam putere si dupa aceea sa ne “batem”cu vaccinurile.

Advertisements

5 thoughts on “Spun nu vaccinurilor

 1. Foarte realista postarea asta. Felicitari! Ce bine ar fi daca ar exista mai multe mamici ca tine, arakelisto ;-))
  Pupici multi pentru Mara si pentru tanti mama lui Mara

 2. Cred ca mai sunt ciudatenii:
  – se declanseaza un focar de ceva, sa spunem pojar … si cele mai multe cazuri sunt in randul celor vaccinati la zi, cu toate rapelulrile.
  – statisticile sunt manipulate la greu si cifrele respective sunt mai mult PR decat stiinta. Uite aici un articol care pune problema erorilor de baza din statisticile gripei. http://www.bmj.com/cgi/content/full/331/7529/1412

  Felicitari!!! 🙂

 3. noi am refuzat vaccinul ROR pt fetita noastra de 1 an si 5 luni (acum). a iesit destul de aiurea, medicul a facut un pic de show, ma rog, ne-am tinut pe pozitie si am zis nu!
  vaccinuri contra gripei nu facem. iar ultima gaselnita, cel impotriva cancerului de col uterin, mi se pare doar inca un experiment costisitor si ff periculos.atat.
  o carte interesanta: Vaccinarea: eroarea medicala a secolului de dr Louis de Brouwer.

 4. revin.
  A trebuit sa vaccinez fata cu Ror. Pt ca nu o primea in gradinita- si nici la scoala.
  Am intrebat dr-ita: daca ceilalti copii sunt vaccinati, de ce se tem de Mara daca ei au vaccinul atat de minunat? ca ei nu ar fi expusi, ci numai Mara ca ea e ‘neacoperita’.

  Si cica scoala in ro e gratuita.
  Dar e conditionata…..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s