arakelian

lumea mea, si-a altora.

Cum miros rosiile?

2 Comments


a patlagica. A pamant. A tzarana.
Merg in piatsa, si rade o vanzatoare de mine: “de ce ii miros rosiile ei?” Vecinul de la tabara de alaturi, cu miinile batatorite si negru sub unghii zambeste trist. E mai batran, si inca nu a uitat mirosul de vrej de patlagica.
Imi starnesc amintiri: rosii rotunde si mici, mici, roshii lunguiete, murdare, stropite de ploaie si praf, rosii cretse,roshiile imense, cu forme neregulate aduse de la fina Milica, roshiile portocalii (astea de la cine or mai fi), rosiile aliniate frumos, asteptand sa se coaca pe geam. Fug in gradina, inchid usor portitsa, sa nu vina puii, ma intind si fur una din varful aracului, o sterg de fustitsa, si o manananc pe furish. Sa nu ma vada mamaia ca nu am spalat-o.
Uneori fur si un pic de sare: din solnitsa mare, de pe geamul bucatariei,mare si galbena, de plastic crapat (de cine oare? 😀 ), cu sarea mare,grunjoasa, nu din aia fina.
Fur un pic, in pumn, si fujim in porumb. Printre randuri, stim ca sunt castraveti.Ii cautam ceva timp:verzi, mici, cei mici sunt nemaipomeniti. Si apoi lumea noastra devine lumea mea: e castravetele meu, si nu il mai impart. Suflu pamantu de pe el, mushc si apoi inmoi in sarea din pumnul mic. Sau ce a mai ramas acolo.
Din porumb, se vede marul din vie. Ala ce rodeshte o data la 2 ani, si face mere muulte. Si cu viermi 😀

Advertisements

2 thoughts on “Cum miros rosiile?

  1. si dulci merele…desi marunte.Merele din ziua de azi nu mai au acelasi gust…acrisoare la inceput si tari sa rontzai la ele, apoi dulci si un pic fainoase…chiar si cu viermi.Alea cu viermi se coc primele!iar la poalele marului erau capsunelele…mici, nu ca astea din piatza dar dulci, dulci…asa…precum copilaria.Cu pamant in doua erau mai gustoase.Apoi cu burta plina de delicatesuri mergeam sub salcami sa facem plaja.Sau pe malul baltii sa vedem cum trece glodul printre degetele goale de la picioare…:)

  2. Mă apucă nostalgia…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s