arakelian

lumea mea, si-a altora.

Prejudecati

Leave a comment


Ea alba, el – mai colorat. Nu judecam de ce e el mai bronzat. Nici daca cel colorat e EL/EA. Ma dor prejudecatile.
Voi relata cateva replici auzite “si ce va zice lumea?” “ai innebunit? nu v-a mai vorbi nimeni cu mine, ca fiica mea umbla cu un tigan” “aia umbla dupa bani”.
Sa continui? irelevant. Ce in occident e normal, in Romania inca e FORBIDDEN. Lumea are prejudecati. Grav e cand si cei implicati in relatie au. Sau cand cei din jur se implica/se baga. Sunt putine lucruri pure in societatea actuala, iar dragostea e unul din ele. Si eu cred ca dragostea celorlalti trebuie respectata….

Imaginea proprie e mai importanta decat sufletul tau si a celor din jur?Hmmm, si mai spui ca cei din jur sunt ‘cei dragi’. Cred ca ar trebui maturizare pt ca ca viata e mult mai diversa si ca baieti buni sunt, fie ca-s negri albi sau asiatici…Ideea de baza este ca un OM, nu ar trebui sa-si caute jumatatea dupa un sablon anume- unul fizic. Ci dupa sufletul fiecaruia.
Si asta e numai un factor. Sunt multe alte probleme ¬†complicate care intervin in o relatie mixta: diferenta de civilizatie, cultura, obiceiuri, ce vin din subconstient…Doar in numele iubirii se poate trece peste. Daca dragostea e mai puternica – atunci trebuie respectata.
Oare o sa invatam sa iubim si sa luptam pentru ea? Cred ca oamenii isi dezvaluie adevaratele caractere in momentele cruciale ale vietii. Si unul este cand dragostea iti e amenintata.
Oare o sa invatam sa iubim?

O altfel de dragoste, dar tot aici trebuie amintita, e dragostea om-animal. E tot o dragoste intre exponentii a 2 niveluri diferite. Din pacate prejudecatile apar numai la oameni. Animalele stiu sa iubeasca neconditionat.

Oare o sa invatam sa iubim?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s