arakelian

lumea mea, si-a altora.

filme de weekend

1 Comment


De mult timp nu am mai vazut un film asha bun cum e El Laberinto del Fauno
Pentru cei ce iubesc genul fantasy stories…il recomand cu caldura!
De vreo 2 ani am inceput sa apreciez spaniolii din cinema- ma refer la regizorii spanioli. Dar acest film mi s-a parut  cu scenariu original, fara aluzii sexuale (de nelipsit in cele mai multe filmele spaniole), aici e vorba de  o poveste frumoasa, copilaroasa, rupta din mitologia citita si mult visata in copilaria fiecaruia, totul construit pe scheletul realist unui razboi care distruge viata familiilor. Desi la partea de grafica puteau sa o mai lucreze si sa o mai stilizeze. Film pentru fetele delicate, pare genul de drama/fantasy/horror dar pentru mine a fost un film complet, bine realizat, optimist, care m-a impresionat in mod placut!
In concluzie: un film de revazut.
Mult mai original decat Deja vu, (slaaab….) Eternal Sunshine of the Spotless Mind (film mult mai bun, iertare pt alaturarea cu primul… dar m-au deranjat frustrarile adolescentine ale masculilor din film si nu am avut rabdare sa il vad pana la capat.)

Impresionant: am vazut un  documentar de pe nationalGeografic, despre stigmatizare- cu amanunte horror 🙂

Si, printre globurile unora si bradul dez-gatit, am dat drumul la un alt film bun. Ray. Ray Charles. Cu o muzica de inalta calitate… si o interpretare de exceptie a rolului principal. De vazut.

Advertisements

One thought on “filme de weekend

  1. Daca zici ca ai inceput sa apreciezi spaniolii, atunci incepe sa apreciezi si mexicanii, pentru ca “El Laberiento del Fauno” a fost regizat de un mexican (Guillermo del Toro). 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s